Sunday, September 28, 2008

mrs blaze


nari agaknye maiden fans satu dunia rata2 not in the mood. Forum macam gloomy hehe mostly condolences je pouring in.

Debbie, isteri Blaze Bailey ( bekas penyanyi Maiden untuk album X Factor/Virtual XI ) passed away. mula2 pendarahan otak ( brain hamermorrgae sorry tak tahu spelling ) lepas tu koma lepas tu ingat boleh recover lepas tu kena stroke kelmarin so smalam passed away.

Blaze ni memang rasanya paling teruk kena kutuk dengan Maiden fans satu dunia, termasuk aku, - he did his best, but just not good enough for Maiden haha. Tapi aku rasa semua orang termasuk aku, nak dia berjaya dalam hidup dan career dia. Dia memang ada problems, financially, takde kontrek, takde sokongan, bila dia jumpa isteri dia ni, dia suka, terus kahwin, isteri dia jadi manager band dia..dan Blaze nak start up career dia balik.

rata2 sekarang tribute ngah pour in kat maiden nye forum semua simpati amat sangat untuk Blaze, dan sapa yang dah jumpa isteri dia semua cakap isteri dia best. Dan members kumpulan Blaze pun cakap jugak betapa best Debbie ni.

tu ah hidup, baik sapa pun kita, anytime pun bleh abis.

12 comments:

BENTARA said...

Bini dia banyak sapot kat suami dia ni...

Anyway Blaze era mungkin tak leh celen Bruce tapi ada something juga era Blaze ni. The X Factor (aku ulangi) was quite a seminal album - a turning point. Lepas tu Iron Maiden macam jadi lain sikit dan influens tu masuk for all the next albums... the gloomy, the darker side (apa2 yang depressive) dan 'soul'.

:: Cikgu Wiween :: said...

laa mati da mrs blaze nih yek. suda ajal dia la bro.kita nih tatau bile lagik. ;)

eddie dewanaga said...

only the good die young...
yang mangkuk ayun mcm ex-boss gua lambat pulak nak jalan...

apa pun, gua suka dgn album X-Factor.
suka aje la, tak segila FOTD & album2 yg terdahulu...

deaf_angel said...

psangan tu selalu compliment satu sama lain, perfect tak perfect lain cerita.
mm,
pada aku, Steve Harris nak FOTD tu macam XF tapi end up ATSS ngan FOTD yang dia realise sesuai ngan theme yang dia nak.
Then dia bercerai, dan ngan Bruce keluar, so maybe ni dua sebab musebab contribute cammana XF tu jadi.
Aku harap ada realease live album ngan live dvd X Factor satu hari nanti officially untuk dorang nye retirement funds...nak ada Blood On The Worlds Hand..
Waltz huhu

deaf_angel said...

helloween, yep.. tu ah, walau dorang bukan islam, orang puteh kat England, rockers tapi Blaze tu part of Maiden yang gembirakan kita semua. Lagipun kesian pasal ye la isteri dia sendiri, dah tu susah senang sama2. Hidup kena ada compassion dan kejujuran dan Blaze I think has it. Peminat Maiden kat England cuma ada positive words for him je.

deaf_angel said...

naga
X Factor tu kan, ada parts yang memang best giler..
SOTC tak bedek ah, antara epic Steve Harris paling best giler.
Judgment of Heaven tu wasted, tak pernah main live.
Dan aku suka part Blaze nyanyi lagu LOTF.
Cam MM cakap, soulful, suara Blaze memang sesuai untuk feeling XF. cuma kalo live dah macam siot, ni belum cakap pasal lupa liriks lagu sendiri FOW. Siot betul la Blaze. Oppsss...

:: Cikgu Wiween :: said...

hehe tp aku x brp suke plak dgn blaze nih bro :p

zan said...

Takziah untuk Mr. Blaze (walaupun aku tau takkan sampai nyer kat dia..

Maiden ni umpama sambal..ada yang suka pedas giler2.. ada yang suka pedas biasa2 jer. Apa yang kita suka mungkin orang lain tak suka. Same goes to yang kita suka, maybe orang lain tak suka..

Tapi..ianya tetap tak merubah Maiden kan?

p/s: mainkan lagu "say hello to heaven - temple of the dog"...

deaf_angel said...

helloween..
aku suka Blaze sebagai manusia.. seems peminat2 kat England yang personally jumpa dia cakap dia best giler dan seems dia humble, jujur, dan semua yang baik2 ler.

Aku rasa aku pernah chatting ngan dia kat internet, kalo dia bukan impersonator.
Tu jam tahun 1997 gitu, waktu internet masih baru jugak then memang rumours Blaze masuk chatroom tu, so aku masuk then ada nick Blaze so aku tanya dia Bila nak datang Sg, dia cakap " we will consider it " tapi tak tahu tu dia atau impersonator.

deaf_angel said...

yo zan, amacam.

Maiden - cam video tape donington ke hapa tu mamat tu cakap
" Best Band in England, Best Band in the whole goddamn world "

RUN WITH THE WAVE said...

Hey there! Come and join us for a BBQ buffet at the beach in Penang this Christmas with watersports activities included! Sign up now! Check out my website at www.runwiththewave.com See you at the beach! Thanks!

:: Cikgu Wiween :: said...

big bro! cmt ari raye! maapkan slh silap adikmu ini.mkn tart nenas ingat2 aku! huhuhuhu \m/