Friday, November 7, 2008

addy cradle divine ( sambungan dan more photos )

aku paling suka dia ni pasal Sanubari dan lagi satu 1st Cradle album lagu pasal pengantin tu hehe. Dah lupa title. Lama dah zaman tu. ntah mana aku taruk semua tu.


( click all photos to enlarge )

first impression cd ni- packaging and liner notes in English. Very the lawa and pro.

aku jarang dengar ni style nye muzik tapi aku nye feberet ialah Vinnie Moore- Time Odyssey pasal aku boleh relate.. tiap2 lagu ngan title ngan theme dia. Key word dia aku boleh RELATE. Kalo tak, waste of time aku.



Album ni sort of macam bawak kita travelling keliling Asia.
Theme, Mystic, History, influence dari India, Indonesia, Jepun, Kambodia dan lain2 etc
Jadi interesting, dan sesuatu aku boleh kaitkan theme dan lagunye.

Titles dalam cd ni -

Confession, Maharaja, Manifesto, Purnama, Songs of Freedom ( Khemer ), Kyoto's Sunset, Shogun's Anthem, Years of Tears, Longing for Eve, Gabriel's Whisper, Divine, The Marriage (Sitarama), Mak Inang, Epilogue



Maharaja & Sitarama aku suka pasal very the Little India,
Purnama lak aku jalan malam2 dalam gelap , rasa seram siak dengar lagu ni pasal ada effect suara pompuan gitu...aku suka ni track.
Songs Of Freedom Khemer tu ada taruk background dan history lagu ni kat liner notes cd dia, interesting, dan lagu memang sedap
dan of course lagu2 lain..

Explanation kat liner notes tu tentang tiap2 lagu pada aku buat aku enjoy cd ni lebih lagi..
Tapi kecik nye huruf, mata aku sakit..



Overall, I like it.
Oooo again, ni lagi satu collection of music yang aku tak skip2 lompat2 lagu skip lagu macam siot. Aku just let it run 1st song sampai last pasal konsisten tiap2 lagu.

3 comments:

hf said...

..memang kene GRAB ni..

support pemuzik Melayu..

Dewangga Sakti said...

Salam,
mana boleh dpt CD ni?

zan said...

Deaf..

CD ni dah keluar untuk market M'sia ke?

Kat speedy video pun takde lagi..