Wednesday, November 19, 2008

Lat: Keluarga Si Mamat - Epit pulak

sambungan dari tu hari...ni Epit lak
especially untuk sapa2 belum pernah tengok pressing 1979 koleksi ni, dan kalo suka, gi carik and beli secopy k.
more especially untuk korang yang dah tua sikit, yang aku rasa will appreciate these humour more..korang time kecik2 sikit lebih kurang ler sama.




CLICK ALL TO ENLARGE , cam biasa ler

fe ye lam mim jim ye mim sin be wau nun, lepak sey baca yang ni..



late 70s dulu , kecik2 dulu ramai budak2 nak jadi sarjen Vic Morrow ek? aku ingat aku main dalam longkang2 haha..



also, tu jam budak2 berlagak jadi Six Million Dollar Man, SWAT ( ni kuno abis zaman jahilliah ni ) etc etc, jadi bomba..ceta Emergency huhu.









aku suka ni, evil abis siak ni..muahaha (ketawa jin)






makwe ah korang



Aku suka yang ni.. kalo kita kena tanya ni gambo apa cerita apa, kita kena do our best to explain




yang ni dua ribut ah..






beli eskrem



ngan nenek dia






lagi satu classic



last one for now nanti senang aku gezek2 pasal the Mastura character untuk sapa tak tahu, tapi kalo korang suka ni semua go and get the current reprint ler kat kedai..aku rasa ada jual kot cuma aku tak tahu sama ke tak ngan yang ni.





Immortal lines - " Mana pernah Epit nangis?"

\m/

6 comments:

eddie dewanaga said...

bro, a couple weeks back ada cerita pasal Datuk Lat ni kat Majalah Tiga (program tv3) pasal idea dia, where it came from, pasal kampung dia...

lu tgk la kat tv3.com/majalah 3

**cerita pasal Combat, SWAT, CHiPS, hehehe... nostalgia rangup2 lemau tu...

:: Cikgu Wiween :: said...

LAT nih kartunis peberet bapak aku selain Ujang. :D Tp aku tetap paling suke Ujang! ;)

matakucing said...

oho first copy eh...ermm mana mau carik hehehe aku suka benor benda2 first copy ni

Faradilawati said...

oooo ayah saye ade koleksi die..
tp kami mase tu kocik lg jd ade yg dah kena conteng hehehe

x dpt nak letak gambar dia sbb ade kat kg. bila2 nanti blhletak gambar dia

hf said...

Epit ni satu hal betul lah...

mak dia dah kasi sluar..

alih2..tanggal jugak..
dah biasa bogel aje..haha

cool......

citer zaman ni memang teringat betul kecik2...

mau jadi Vic Morrow kene turun pat dusun..

sambil tembak2...dah penat...

rembat buah siak !!!
hahaa...

Wiween ... UJANG tu memang legend dah...
zmaan kau dapat rasa sikit powernya UJANG ni...

tapi kalau kau dapat baca zmaan GG tahun 80an..
zaman Rejabhad ngan Tan Tin Tun...Cabai ngan 3 Dara Pingitan..

bla bla...

sure lagi best wooo.......

dilaOHdila said...

DEP
ada lagi buku Lat ni erk (hehehe)
aku dulu memang suka baca buku
gelak bagai nak rak....tengok budak yang tak pakei suor tu hah dep