Thursday, November 6, 2008

Aces - Hidup ( rekod melayu pt 9 )

( click all photos to enlarge )



aku tak pernah ada kaset original Aces (lagi), tapi terimakasey bebanyak kat sebahagian korang pasal tolong aku dapatkan rekod piring hitam dia hehe.

Tapi memang Aces ni rare sekarang. Dan orang memang cari, pasal its a very good late 80s rock album dan part of the Sweet Charity's Syed Hassan & Malex's history and legend.



hidup, kehadiran rindu, keluhan, amarah, menggapa, nenek ku, secebis hasrat, eternity i & iii, nostalgia cinta, siksa

ingat2 lupa dari kepala hotak aku,
siksa with different lyrics dan slight changes, muncul balik untuk Euphoria dan later Wira Cosmo ngan lain2 penyanyi.
mengapa muncul balik untuk Wira Cosmo
.

Fast songs, slow songs, interesting songs, nenek song, dan maybe nanti one day ada yang akan tulis sejarah Aces ni, dan cerita berapa big-name dorang kat Indonesia dulu walau dorang band Singapore.



Till then, liriks , infos dan apa2 an dari vinyl ni, untuk sapa2 interested.







Nanti senang aku nak mintak kaset original Aces dari kawan aku, aku nak snap fotos untuk sapa belum pernah tengok packaging dia lagi.
Anyway ni tadi aku re-snap Malex related thingys untuk photos multiply aku hehehe.
Enjoy



gi www.deafforever.multiply.com for the photos.

7 comments:

HF said...

thx deaf bagi tape Hikayat Rok..

kalau jumpa tape ACES ni double2..

jangan luper yek !!!!!

lagu Nenek Ku tu memang berKANJI...

haha

instrumental Eternity pun hebat...

Malex melangakui zaman Rock Melayu time tue...

sayang...dipinggirkan !!!!!

zan said...

Pergh..dahsyat la bro ni dapat LP Aces.

Beli kat mana bro?

hf said...

Ah siak zan..
kau lempang jer zan tu deaf...haha

eh...STRANGERS lu passing gua lah !!!!!!

siak la weiisssss

eddie dewanaga said...

gua slalu dengar Malex time program vicious volume yg brader bo bikin kat ria...

susah kot utk rock fans nak carik around Malaya ni...

dilaOHdila said...

dep...
aku jugak kagum dengan koleksi hang ni. Cayalah dep!!! Bukan senang nak cari koleksi lama ni taw. Moga lagi berkembang dunia pengumpulan khazanah lama ni def. Teruskan usaha mu inie;-)

matakucing said...

fuyooo aces tu..penangan flea market ke tuari hehehe

:: Cikgu Wiween :: said...

herrk..aku x penah dgr plak wujudnye grup nih. uhuk