Friday, November 28, 2008

laksa siglap & mee rebus

lama tak ceta pasal makan, lets start ngan laksa siglap.
dulu2 selalu jugak makan, tapi lepas pasar geylang serai kena roboh tu memang dah bertahun dah kot tak makan.
Masalahnye aku dah lost track mana peginye gerai2 yang aku suka makan dulu2 tu.
Aku tahu majoriti gerai semua pindah pasar sementara tapi aku dah keliru dan tak cam mana satu penjual.


( Click all yummylicious photos to enlarge )

tu hari balik keja nak gi rumah mak aku, aku singgah kejap pasar sementara geylang serai tu...so teringat nak makan ni lak..biasa ah hari weekday pagi2 pasar geylang serai nye hawker center tak ramai orang, kalo weekend, kirim salam ler.
Harga dua seteng. Nak cakap sedap giler takde ler tapi ok la jugak.

Sambil makan tu aku perasan, ada satu lagi benda aku dah lamaaa tak makan..Kacang pool. Nanti nanti la.




Anyway, sapa boleh cakap kat aku? International tu dulu pasar geylang serai tu dia kat tepi sekali yang ke arah lorong kedai2 buah kan yang dorang ni memang ada nama ler untuk nasik ayam dorang tapi sekarang dah more variety eh?
tu ah aku pun konfius is it masih sama ownership ke tak ke..pasal International Nasik Ayam kat pasar lama dah kira established ler.


666666666666666666666....


ni lak mee rebus.



harga 2 ketul. Chong Pang Hawker Center.
Aku suka pasal sedap, banyak dan harga ok, dan automatic kalo order bungkus dorang seperate kan kuah so tak kembang.





lauk gerai sg eh ni dua...nanti senang2 lauk gerai kl lak hehehe...

4 comments:

dilaOHdila said...

dep.....
gambar ini bikin wa nak makan malam ni dep:-P
cedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaa

eddie dewanaga said...

bro, gua nak tanya, chong pang area mana..?

yishun ke..?

yishun ni north side kan?

:: Cikgu Wiween :: said...

omakk sodap eh mee rebus!:p

deaf_angel said...

dulu2 aku gi kedai cam siot, aku akan terang2 cakap kedai/gerai mana dan apsal dorang macam siot. Tapi skarang aku cuma cakap yang baik2 je la hehe.


Dragon,
Yes, Chong Pang tu Yishun nye area.. Yishun North ler kira boleh jugak...dekat pe ngan kastam naik mrt.

Turun ah!