Thursday, December 4, 2008

L"inkinPark L"oudness W"hitesnake W"hiteLion

Cerita Dua "L". Dua "W".

1) Review "L"inkin Park - Road To Revolution Live At Milton Keynes

a) baru aku tahu macammana bentuk Milton Keynes tu haha. Tapi tak selawa Donington Park. Sapa tahu satu hari dapat pijak rumput Donington or Upton Park sambil tengok the "final goodbye" show haha. Boleh tahan angan2 mat jenin aku.
b) Linkin Pok. Kadang2 tu ah, suka nah ejek, last2 aku yang tukang beli pasal aku suka. Aku dah hogging hmv nye testing booth headphone untuk cd ni pasal aku tak sangka lagu2 LP yang aku suka, makin best lak live untuk telinga aku.

c) Packaging ni ada stiker " Mature - Not for below 16 " gavemen Sg tampal tu aku dah test nengok QC dvd dia haha, ye la kot ada apa2 tak patut macam "wardrobe malfunction" ke haha. Ok je, biasa ler LP tu masa cakap2 ada F word.

d) lagu2 LP yang aku tak minat dulu, tiba2 aku minat, pasal aku rip cd dia kat mp3 aku, aku dengar takde skip2, start sampai abis, actually sampai sebelum Jay Z.
e) lagu2 yang aku suka macam numb, crawling.. terus jadi best giler lak haha.
f) dvd dia best ler...banyak kamera...takde Steve Harris nye edit. haha.

g) kalo tengok dvd sampai abis...atau skip to credits tu, skip fwd lagik, then boleh unlock tiga extra songs - Somewhere I belong, Papercut, Point of Authority.
So actually dvd tu ialah full show LP ni.


2) Lepas tengok dvd LP, terus bukak DVD "W"hitesnake..Live In The Still Of The Night yang 2004 kat Hammersmith tu. O la la....Aku suka aku suka aku suka.... Best best best....I wish I was there, Wont feel out of place pasal audience semua majoriti tua2 haha. Semua lagu best2...Dan David Coverdale....apa dia makan ah? Tua bangka tapi so healthy and good looking still. Tommy Aldridge ada lagi eh..Ni kuno ni.



3) "W"hite Lion - album Mane Attraction. Dah seminggu aku rip dan aku pasang kat mp3 aku. Naik MRT, naik bas, naik LRT, naik bas express, jalan kaki. Earphone tersumbat kat telinga dan dari Lights n Thunder sampai Farewell to You. Semua lagu best..
Ni zaman early 90s. Aku ingat..aku cabut sekolah selalu gi Holland Road lepak2 haha. Ingat Cost Plus kat tepi bridge tu? hah! kuno tu haha!! Dan tu jam ni kaset ada dalam walkman aku. Tapi biasa ah, yang best2 semua upgraded to cd dah hehe. Nanti senang nak buat review ah hahaha. cam tak biasa lak - J-a-n-j-i M-e-l-a-..........



4) "L"oudness - Munetaka Higuchi. Ooooo...cancer. Barah ni laju eh. Dekni liver kenser kan. Tu hari baru dia perasan barah kan? Dahhh mati eh...ni ah...penyakit zaman modern.
Aku nye first reaction was...tu ah dulu apsal zaman Flintstones dulu aku tak gi nengok Loudness kat Sentosa? Jadi nampaknye takkan bleh nengok Loudness dah...unless unless...
anyway, mana aku nak carik minoru niihara nye double live cd? otak jem.

4 comments:

eddie dewanaga said...

whitesnake legend ah...

kaset 1987 dia gua penah kena rampas masa kat sekolah dulu, cikgu yg ambik tu boleh letak dlm keta mitsubishi gallant dia... babi ah...

pastu lepas abis SPM, gua beli yg lain... coverdale jerit, naik bulu roma!

:: Cikgu Wiween :: said...

uiceh tetibe plak ko minat LP nih bro. kekekek aku jugak setia dgn MUSE! :p

berteromber said...

arggh...tak kira...aku tetap tak minat linkin park...hahaha..

whitesnake aku suka zaman 87 ngan Steve Vai tu aje...still of the night mmg fav. oo..

Whitelion...fuh..ni fav band aku..aku memang minat giler kat Vito Brata..salah satu gitarist idola aku...

Loudness..budak melayu rock mana yg tak kena demam loudness ni masa zaman 80an dulu...

portdy said...

ohhh

lepas tengok dvd linkin pok cuci balik dengan whitesnake eh..?

ha ha

anyway dvd whitesnake live in the still of the night tu memang best ah..aku suka part lagu "burn" bila:

1.David Coverdale kongsi mic dengan Bassist dia sapa nama tuu mendoza ke apa pas tu jerit ah ah ah!!!! ala Glen Hughes.
2. kat hujung boleh lak selit "stormbringer" skit kasi usik2 pas tu masuk balik lagu Burn.


Whitelion....suka lagu farewell to you..

"was easier to say hello
Than to say goodbye

Now the bus is leaving once again
I bid farewell to you
Oh oh yeah"...