Tuesday, December 16, 2008

zoo revisited pt 1

mandai zoo re-re-re-visited tu hari..
guna panasonic LZ10 ( Mustafa ngah offer $260 ngan 4gb sdcard, bag, batteries n chargers I think )
pt n shoot fotos aku cuma resized pakai irfanview je, takde guna apa2 touch up.


White Tigers , ni lepas kes dorang gi bunuh arwah tu hari, the feeling kat tempat ni dah macam eerriee gitu..


mula2 seekor..

( click all photos to enlarge )


then I got two..


then at last all three


lepas putih..hijau lak..



nanti sambung..madagascar lemurs makin friendly lak aku nengok..

5 comments:

eddie dewanaga said...

gua cukup suka tgk rimau2 ni, muka innocent je... tapi sesekali dia punya angin kus kus sudah sampai, satu sen pun tak guna!!

dilaOHdila said...

salam dep
bila aku tengok rimau putih ni maka aku terbayang PEMUDA SARAWAK itew
tengok gigi rimau ni terbayang bagaiamana rakusnya dia ketika itew;-)
** Dep....tahniah ngan senjata baru mu
moga lebih banyak berkarya nanti dep.................

Faradilawati said...

eeee... ngeri tul tgk rimo putih tu kan. Tp comel.

OOoo.. kalau dep nak taw, pokok hijau tu namanya Pokok Kucai mcm daun bawang tp halus sikit. Dlm gambar tu ayah saya sedang membersihkan pokok kucai tu untuk dihantar kepasar.

Tukang masak suka masukkan sayur kucai dalam masakan seperti mee goreng atau bihun goreng sbg bahan tambahan.

:: Cikgu Wiween :: said...

rimau2 tu comel!! tp aku geli tgk ular ijau tu. huhuk

berteromber said...

ceh...lu macam tau2 je wa pun baru pegi zoo...hehe..

tapi wa gi zoo melaka..nanti time rajin wa up gambo jugak la...