Wednesday, December 17, 2008

zoo revisited pt 2 - yg slow yg laju

Madagascar Pt 2 aku belum nengok ler..
I like to move it move it, I like to move it move it, You like to MOVE IT!!


(Click all photos to enlarge)
resize dan cuba2 guna 'sharpen' pakai irfanview.


point & shoot camera users yang saje2 suka snap gambo haiwan, korang pun mesti rasa sama kan, kalo haiwan tu tak gerak duduk diam, senang jugak nak snap, tapi kalo gerak laju2, kirim salam dah. Korang try kucing ngah lari. Aku tak tahu snap ah. Bingit sey.
Jadi ni contoh - yang lembap dan slow giler ngan yang lincah dan laju giler.

Gajah versus the Madagascar Lemur.



The Gajahs. As usual, kita mesti duduk paling depan untuk the Elephants Show. Tapi tu hari basah siak...kena sembur air ngan si gajah paling kiri tu.
the gajah trainers majoriti Melayu, so cant be help, during the show the chief trainer use Malay words to give instruction to the elephants. Anddd I like it.



Korang gi Mandai Zoo,(dekat je ngan JB and public transport is easy) please jangan kelam kabut, plan it out carefully, you need to spend at least half a day there to absorb everything, dont miss the three main animal shows.. Rainforest/Elephants/Seal shows, plus try to squeeze as much feeding sessions as possible for the Polar Bears, the Giraffes and whatever yg lain banyak2 tu, and tu hari aku was lucky to see how they feed the Meerkats.




Ni bribery, dorang nak rasuah gajah yang ngah diri tu ngan betik so dia baring cam geng dia yang lain haha. Kelakar ah gajah nye animal show.



Aku suka gambo yang ini,
everytime lepas abis show ada sesi gajah kenduri kendara. Makan2.

Moving on...( as usual click all photos to enlarge )




kat satu binatang yang..how I wish aku boleh ambik gambo macam National Geographic Magazine tu semua....ARRGGHH!!! tu nak kena pakai DSLR kot? haha. (Priorities ni cepat betul kejutkan aku la haha.) Tapi aku ni point n shoot so maybe aku just stick to kamera cap itik je la haha. tapi jangan memain kamera cikai zaman skarang pun canggih2 dah. Yang ni aku pakai ni 10.1 megapixel. Giler ah. Cepattt Mustafa tengah jual murah model ni. Kot ada faulty kot? haha.



Berapa kali dah eh aku gi nengok madagascar lemur ni, tapi ni 1st time aku nengok dorang jinak semacam...selalunye hyper active giler.
Aku jealous nengok orang keja kat zoo...I think its the best job in the world, selain dari noja mesjid haha. Dah malam off lampu mesjid, subuh on lampu mesjid. Tenang je.
Kerja ngan manusia kadang2 macam $&%@!!
Kenapa ada yang kerja atau hidup ada pangkat suka berbual dan perangai anggek?
tak semua, minoriti kecil je, tapi ke'anggek'kan mereka tu dah cukup spoil aku nye day (or nite).
Kerja ngan binatang jugak bagus.
Cuma kena hati2 je macam kes White Tiger tu hari.


Aku tak pernah nampak dorang nye muka gini..interesting.




Again, ni lagi satu feberet photo aku tu hari..ntah apsal...tapi aku suka..hehe. I like to move it move it.
Nanti senang aku sambung ah..fotos tak cantik sangat ler cam yang lain tu semua taken by others, tapi aku harap untuk sapa yang enjoy layan binatang2 dan nak mula snap gambo2 binatang2 kat mana2 saje je suka2, hope this gives you encouragement.


Next...Ross The Boss page by page of the cd inlet haha.

4 comments:

matadore said...

g ar tgk.
best.
ngee :D

Smooth Otter said...

Awwww! Ummm... Ring-tailed Lemur

matakucing said...

klakar siot lemur kat cita madagascar..aku ngk dh 2 kali

Geng Metal said...

macam comel lak kucing belang2 tu hehehe