Saturday, December 27, 2008

passion versus pain

keputusan hari ni Passion 2 Pain 1.

1) dah lama jugak, RTM1 kul 11 seteng, malam sabtu ada progrem siaran langsung, orang akan tepon ustaz kat studio then ngaji2, then ustaz akan perbetulkan kalo ada baca terpeleot. Aku kagum nengok pengacara tu, dengar cammana callers tu semua participate, dorang nye passion dan love untuk mengaji al-quran.

Dalam hati aku, siak ah, that time orang smua dah masuk tido dah..tapi for these people, siap ada tepon pakai handphone dari Sarawak lagik nak join in ngaji..

2) tu hari forum perdana malam jemaat RTM tu buat rakaman luar negara buat pertama kali. Dorang rakam kat Singapore Expo. Aku dengar, attendance was 10,000 sampai jam abis expo.

3) Ekonomni dunia collapse, layman macam aku, takkan paham ni semua, kita cuma nak ada peluang pekerjaan to put food on the table. Just a job. Tapi seems teruk sangat ni kali kalo aku nengok sokkabar atau internet. Kalo tak sekarang, 2009, semua akan rasa tempiasnye. Ada basah sikit je, tapi ada sampai tahap banjir teruk.
Teori aku ialah, ni terjadi pasal MANUSIA TAMAK HALOBA.


so slamat menyambut tahun hijrah 1430 untuk semua di mana saje anda berada.

6 comments:

Abang Ben said...

aku check balik bacaan al-quran aku dengan imam masjid... 2-3 kali seminggu lepas Isya, aku dok belajar dengan dia. Alhamdulillah, banyak improvement. Cara paling bagus memang berguru.

matakucing said...

salam maal hijrah dep

eddie dewanaga said...

lagi satu bro, yg buat kita kagum, ustaz regular mengaji kat rtm1 tu adalah mualaf, ustaz ravi tu...

gua ada jugak ikut program ni kalau kebetulan tak kemana2..

seriously, gua agak malu nak kata yg bacaan gua pun tunggang terbalik sikit, yup... benda2 ni nak kena ngadap guru, mcm bentara ckp...

pasal kelembapan ekonomi global, syukur, kita masih ada sumber rezeki... thousands of our friends might lose their job tak esok, lusa...

berteromber said...

aku ni yg mak aku mengajar ngaji pun bacaan tunggang langang..aduh...

:: Cikgu Wiween :: said...

gajin engko layan rtm yek bro. heheh mmg rancangan ngaji tu bagus. aku pun suke ustaz mualaf yg bro eddie ckp tu. ;)

salam maal hijrah 1430 buat ko di kota singa! entah bile aku akan sampai ke sana *sob*

dilaOHdila said...

dep.....
salam maal HIJRAH:-)

bila sebut ustad ravi tu dah boleh fokus dah suara dia (hehehehe)