Saturday, June 13, 2009

every friday..,

without fail, this sequence will be repeated everywhere in this world.
Mungkin diri kita tak hadir untuk apa sebab pun, tapi orang lain tetap ada, orang lain akan tetap setia, tetap ramai, sampai sapa datang lambat, kalo dah sesak, berjemur ler kat panas.. mandi peluh huhu.

(click all photos to enlarge, sorry henpon photos only huhu, all photos from the same location, itchy finger, can't be helped hehe )


Macam2 selipar, macam2 kasut, berterabur beratus2 atau beribu2 pasang.
Tapi herannye, boleh jumpa balik. Selalunya kalau tak jumpa, dan ni sangat jaranggg sekali, mungkin pasal orang lain terpakai atau pun dah kena congkong. Dan aku takkan paham orang yang congkong kat tempat gini.





tunggu time...majoriti duk diam, zikir etc, budak2 cam biasa mesti tak boleh duk diam, kat belakang mesti buat kecoh...( macam aku dan korang jugak dulu2 huhu ), dan ada satu dua tu ngah baca paper, baca segment agama tiap2 hari jemaat kot. huhu.




I love this photo. ( masuk bakul angkat sendiri ).
Volunteerism ( ada ke perkataan ni? aku rembat je ) begins from young..
and charity and giving begins from even younger age.




spread out, gi carik rezeki..



dan sequence ni akan keep repeating lepas kita mati, dan sampai kiamat...

13 comments:

Portdy said...

bro ,

pagi semalam (jemaat) gua kena sakit kepala teruk gila..baring pun tak boleh, duduk pun tak boleh..
so gua tidur , bajet tak dapat pegi "repeat that routine for every friday" ...

tepat pukul 1 tengahari terjaga , celik mata , dalam berat2 tu juga wake up and fulfill the kewajiban.

and then balik , kena headache teruk lagi sekali, tidur balik...

kuasa tuhan, tak sangka diberi ketahanan walaupun cuma sejam....

benda-benda macam ni buat gua termenung sehari ni...namun tetap bersyukur...

ah, banyak lagi kena pelajari dan banyak lagi yang belum ditunaikan , sigh...

harapnya kita semua dapat menjadi yang hamba-Nya yang terbaik.

Amin.

Takilala said...

Gambar cun. Angle dah ngam dah tu. Huhuhu.. Buat gua ingat insiden yg berlaku kat selipar antik gua je tgk gambar lu ni bro.

Abang Ben said...

Nice angle shots deaf... tak sangka henset camera pun jadi cun eh...

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

dlu kan..masa aku study kt Jordan dlu..perangai bdk2 asia tenggara ni suka semayang luar masjid..salah satu sbb mmg masjid penuh..tp ntah la..mmg kitaorg suka semayang luar..pegi solat mesti tak lupa bw sejadah sbb da taw da mmg kene semayang luar pnya..kalo kene time musim panas..tahan je la kepanasan tuh..kalo kene musim sejuk..menggigil la..tahan je la sejuk tuh..nk semayang dlm..sejam b4 azan tuh mesti kene pg msjid da..tp probs nyer..sana Jumaat holday..so, payah la nk pg awal..hahaha ;)

berteromber said...

teringat zaman duk KL...datang awal mesti pekena pisang dulu...hehe..kalau Masjid Sultan Abu Bakar JB...lepas semayang pekena dadih...tgh2 panas tu memang terasa nikmatnya...

sekarang semayang kat masjid kotaraya...air-cond...sejuk..mencabar betul nak lawan mengantuk...hehe

eddie dewanaga said...

berteromber,
dah byk masjid ada dadih beb, especially masjid larkin yg baru dan yg sebelah bomba... dadih singgit yg sejuk kan tekak...

dulu yg jual dadih ni kat masjid larkin, budak2 YPJ... carik duit tambah2, nak hidup...

rimanilzah said...

dulu masa di kl, kasut aku pernah hilang di masjid negara. nasib baik masa tu ada gerai jual selipar dalam kawasan masjid tu.

gerai-gerai itu telah lama dirobohkan.

MindHeartBodySoul said...

Salam...
Tetiba ajer aku rasa nyaman...

the other side of you.

deaf_angel said...

huhu kelakar ah korang..

portdy, cobaan ah kalo ngah sakit2 gini.

mm, aku pakai nokia apa ntah, 3.2mp dia punye kamera.


takilala, ko nye selipar kena congkong?
aku punye levis 501, walkman smua kena rembat, dan celaka betul, beg aku tu dia buang dalam toilet mesjid. tu jam aku terus doa, kalo orang tu curik dia pakai jeans aku, aku doa dia kena kurap haha.
Siot je aku.

adam, ha ah, aku pun sama, suka betul lepak kat belakang...


pisang? adey lawak betul ni semua cerita lama

dadih dah apa word eh? dah terover la, dulu sikit2 tapi skarang dah banyak sangat sampai tak heran dah.

pasar karat
time dulu, kasut selalu kena congkong
sampai kena masukkan dalam plastik, lepas tu sorok2 kan.

dilaOHdila said...

salam def
aku dari smalam nak amsuk umah hang ni
dah nak type Blakout lak
wow aku suka tengok angle nih
nampak shuntek
ada seni hang ni no....
bila nak datang sini
leh kita Jimba2

** Dep
donut erk (hehheheheheh)

Geng Metal said...

solat tetap solat bro, selalu dalam konsert kat sini, penyanyi kan selalu tanya - dah semayang ke belum? Tak tau le dah solat ke belum ...

ajie said...

hari jumaat kalo bulan puasa mmg menguji iman...time dengar khutbah tula dok terbayang2 air kathira...haha

matakucing said...

foto2 ko seribu kisah la deaf