Monday, June 29, 2009

naik 5 kali, dapat diskaun 5rm

Saje je cerita.. Actually ada dua benda nak cakap.

1) JB gi Ipoh berapa RM eh? 70rm ke?
Pasal ni ler price satu Nepal ni bayar kat satu brader yang 'tak duduk kat kaunter'.
Si Katmandhu mari tu dah bayar baru tanya aku..mana aku tahu. Dah ler berbual ngan dia cam ayam ngan itik.
Aku cakap ler patut gi beli kat kaunter mana2. Tak kesah apa bus pun, janji beli kat kaunter kalo kita tak tahu proper price.

2) Aku jarang2/once in a blue moon naik bas kuning Causeway Link pasal aku tak suka seat dia. Senang cakap aku tak suka interior bas dia la haha. ( Tapi still better dari Sri Maju ) oppss.
Tu hari aku beli advance tiket, aku decide beli tiket Causeway Link..

Surprise!! Sekarang tengah promosi..



Untuk trip JB - KL - JB - KL - JB - .......
Kalo korang naik 5 kali tak kesah JB - KL or KL - JB, korang dapat diskaun 5RM. Tapi seems korang kena ada tu kupon n stiker ler.
Not bad kan? dalam keadaan kecoh2 so called 'ulat' jack up price giler2 dan whatever, proper bus companies ada come up with all these nice offers.



Tu je la nak cakap haha, saje2 je...

16 comments:

Takilala said...

Sebut ulat buat aku ingat balik masa nak balik KL raya aji ngan member dari stesen bas Larkin 2004 dulu. Roomate mmbr aku ni yg hantar dr hostel. Dia tak balik. So, dah turun dr keta dia, salam la kan. Member aku ni siap pesan lg suruh jaga brg dia kat bilik. Kat kaunter masa tu dah sold out. Konon kalau ada ulat jual rm40 kira nak belasah la kan. Tapi takde, yg ada rm90. Gila, aku ngan member terus tak jadi gi, balik hostel semula dan jumpa balik roomate yg hantar + salam + pesan tu. Dia kata "Cepat betul korang balik dr KL" huhuhu.

SkiD said...

Lama betul aku tak naik bas ekspress...Masa bujang2 dulu ada le..Dari KL ke JB..Masa tu le mintak2 duduk sebelah awek. Kot2 buleh ngorat. Tapi hampeh..selalu duduk dgn balak je. Paling tak pun duduk sebelah nyonya...

berteromber said...

aku rasa ulat ni keja org dalam jugak la..banyak kali dah org komplen..tapi macam tu jugak kan..

Ijau D. Koceng said...

takilala: apa rasa? best kan?

aku dulu pun rajin naik bas express pg-kl, transnasional 5 jam smpi, konsortium? 4 jam smpi! hrga tkt dulu2 dlm rm22-25 je... skrg? mau rm30 kot?

Smooth Otter said...

wah boss! tukar company ke?

sis_nita said...

hehe!
camnerr laa dailog ko ngan nepal tu ehh..

matakucing said...

kepala ko geleng2 tak bila bobal ngan dak nepal tu

dilaOHdila said...

salam dep...
aku PUN dah lama tak naik bas ni
aku teringin nak naik bas 2 Tingkat tu tapi hajat tak sampai lagi
bas kuning tu dilla selalu nampak selisih kat jalan....

DEP
clear photog ni.kamera baru ke dep....

eddie dewanaga said...

Loyalty Card ni memang efektif laa utk marketing, lagi satu, nak lagi bagus buat pengguna2 bas, pemegang Loyalty Card ni ada some kind of privilege utk booking tiket raya ke, or any special occasion etc.

JAIRO said...

isk rajin plak kau turun naik jb - kl yer.. hehehehehe

matakucing said...

ermm ada kupon eh..bagus la sykt bas tu..cari loyal cust.

deaf_angel said...

raya aji dah 90rm, giler kan dorang jack up price, ni lagi kalo kena bas tambahan 40 seater lagi rabak.

skid, kelakar ah ko.

beruang, no la I see see all the kaunters then I chose bus kuning la.

dod kamera henpon ler

Abang Ben said...

lagi banyak bas buat camni lagi bagus. Good competition.

dilaOHdila said...

**DEP
suar depan tu bahasa sana kut dep
nampak gaya macam jual suar
tak tahu pulak erk naper panggei suar depan
(ahak) macam2 bahasa tu kan

citajaya said...
This comment has been removed by the author.
ABUSE & ADORE said...

Kekekekkek... rajin jugak layan si itik kathmandu tuh kan... yalah, dia pun species ungas jugak kan, macam kita, bangsa ayam serama...

Laaa nih, bas dah naik harga, untuk travel alone, memang berbaloi...

Utk travel 2 - 3 orang, baik nek selain bas...