Monday, June 22, 2009

whole page article on ramli sarip kat sokkabar omputeh

praharaseni ni artikel yang ko sebut tu kan? sorry eh aku lambat tampal.



(Click all photos to enlarge.)

Hi everyone,



Dua minggu lepas gitu, sokkabar omputeh Singapore bahagian Life taruk Ramli Sarip as cover with a nice background of the Esplanade, dan dalam ada full page article pasal background dia.
- Dulu kampung kat mana,
- Sekolah Rendah kat mana, Sekolah Menengah kat mana.
- Bila abis sekolah
- First time main pub, red light district, social problems dan apa2 semua dia ingat balik.
- Kenal isteri dia kat mana
- Dulu kerja kat mana
- Sekarang schedule dia cammana..
- rumah dia kat mana
- flet berapa bilik
- gi mana2 naik publik transport
- jual burger kat bussorah street
- Macam2 la.

Some of you might find it interesting.

Jadi ni seluruh artikel tu aku snap pakai henpon untuk sapa yang interested nak baca. Enjoy.























dah.

15 comments:

Saudagar Mimpi ... said...

Sejuta terima kasih brader deaf! Bro memang best! :)

*Aku suka part berkenaan bapa Ramli Sarip yg beri pengaruh besar dalam hidupnya dan part Ramli Sarip jadi bapa rock. Cikgu telefon untuk kepastian.hahhahhaha

speedrider said...

adus..

dah berat kepala dan mata nak baca.. sambung esok..

bro deaf
speedpsycho tu langsung takder cerita rock, semua pasal manceng... pakai yang ni

tqvm bro, for linking back.

dilaOHdila said...

DEP
AKU MEMANG SUKA RAMLI SHARIFF NI
SUARA DIA ADUHAI...BIKIN BERKOCAK DADA KU WEI
------------------------------

gayour said...

dia juga manusia biasa. makan nasi, minum sirap, naik bas blablabla... tiada bezanya. tapi sumbangan dan apa yang dilakukan pada industri muzik rock tanahair yang membezakan papa rock dengan gua.

"aku yang masih di perjalanan hidup ini..."

MindHeartBodySoul said...

papa rock...
kalo ko datang KL,
pi lah ziarah restaurant dia,
restaurant Kunang-Kunang ' ala-ala dlm hutan'kat lepas Projet Fuel Station Gombak tuh...


Best jugerk...
time ko makan atas pondok-pondok tuh masa hujan ... tetiba ada katak main lompat-lompat atas kayu... back to nature,...

Kalo dah makan kat situ, jgn luper tangkap gambor sekali tempek kat sini, review...

Abang Ben said...

ko memang fanatik Ramli Sarip!

deaf_angel said...

biar betik aku tampal artikel sokkabar untuk sapa tak dapat access sokkabar spore, terus jadi fanatik huhu.

sis_nita said...

lama dia ni bertahan kat persada seni kans..

lagipun, mmg beh pon dia.. lagu2 pon byk yang berunsurkan ketuhanan dan nasihat..

Silverian said...

Rockers Otai yang suaranya makin lama makin sedap di dengar.....
"Bila makan garam tentu masin kawan, bila makan gula tentu manis kawan. Org kaya atau org miskin sama saja akan merasakannya" - Sama sama Merasa (Sweet Charity)

SkiD said...

Ramli Sarip antara insan yg mengenalkan aku pada rock. Eh sokabor omputeh S'pore pun cover dia ek?...emm...Aku memang tabik spring kat otai sorang ni...

ekha@bella said...

papa rock!

Takilala said...

Suara dia best..aku sookaaa huhuhu
"Hidup di dunia ini bagai satu perlumbaan"

berteromber said...

dulu selalu terserempak ngan dia ni kat Kotaraya JB..beli tonik rambut...sekarang lama dah tak jumpa...tapi mmg very pemarah la dia ni..

Anonymous said...

pemarah ke peramah?

Portdy said...

saya pernah MIMPI jumpa Ramli sarip kat Rnr on the way nak ke KL, dalam mimpi tu saya terus ajak abang Ramli naik keta ngan saya ,
sepanjang perjalanan asyik sembang pasal muzik aje...

pastu terjaga .....aiseh.