Monday, June 1, 2009

'step anak abu' - brief review Sweet Charity

what can I say? Its Esplanade Concert Hall. The sound was heaven.
"Everything Is Louder Than Everything Else" tapi tak membingitkan telinga.
Korang cuba bayangkan kalau kl show Sweet Charity main kat KLCC Symphony Orchestra Hall, macam mana nanti sound dia?

Audience - sold out and Ramli Sarip suruh Singapore nye audience beri tepukan untuk fans JB, Batu Pahat, Kota Bahru, Selangor, Brunei etc etc yang datang..
Makcik2 siap Punching Their Hands In The Air.
So tak yah cakap, mat2 rock minah2 rock 70an semua turun tapi semua dah berumur dan pakai tudung haha.
Aku happy pasal selalu nye gi Rock concert aku dah tua, semalam aku rasa muda lak haha.
Aku rasa ini paling dekat aku rasa cammana suasana those legendary late 70s early 80s gigs kat National Theater yang aku dengar orang2 lagi tua cerita ni semua.

Full review nanti aku senang...

setlist

hilang gelap terbit terang
dunia perlumbaan
tahun 2000
pelarian
batu - and this is an awesome version
sejuta wajah
jangan tunggu lama2
zakiah - extended version siap ada zakariah lagik
seri mersing ( tukar lirik )
apa kabar sayang
musibah
ribut
bagaikan bermimpi
terharu
disko jokes - funky ciken, STEP ANAK ABU etc
teratai
raja kumbang
lahir mu bukan untuk dunia
kamelia
Black Night Deep Purple - intro singalong, extended jam
Jalan malam

Sweet Charity on stage for about 2hr 30mins non stop.


terms Ramli sarip pakai semalam - Step Anak Abu, Minah2 Rock, Brader2 sister2, tak metal , bay city rollers, fulus, etc, - ada words yang dah lama aku dah tak dengar.


the pre autographed kat tiket is the double vcd last year PWTC gig. Lawa packaging.
the tshirts on sale was lawa2.

Nanti senang aku full review k..

ni gambo sikit dulu







Ramli sarip sebelum start dah cakap, braders nak buat apa boleh, asal jangan ada rusuhan






nanti ah sambung.

8 comments:

matakucing said...

tak sabar nak baca full review ko ni...intro ni dah teruja hehe

sis_nita said...

"Makcik2 siap Punching Their Hands In The Air"

haha! haku kot..!

Takilala said...

fav gua dunia perlumbaan.
best la ko dpt tgk.
agak2 ada dvd rilis tak konsert ni?

MindHeartBodySoul said...

Memang berbaloi nampak gayanya...
Gambar close-up jarak 3 meter dari stage tarak kar?

berteromber said...

"anak abu"...lama tak dengar perkataan ni...haha..

zan said...

T-shirt lawa?
Damn x kirim..huhuhuh

ajie said...

cam best...dulu selalu gak terserempak dgn uncle ramli ni kat opis haku kat komtar ni...sgt cool orangnya...

Portdy said...

huhuhuhu


gerek ah


teringat concert Cream kat Royal albert hall ....