Thursday, December 23, 2010

kumpulan Lovehunters - konsert terakhir???

Tiap kali segmen lagu patriotik tv1 RTM Malaysia tunjuk video ramai2 tu nyanyi lagu "Berpindah Minda", setiap kali tu jugak lah peringatan Lovehunters ialah antara kumpulan rock melayu paling gerek ever!

Band rock Singapore punye lagu jadi lagu rakyat kat tv RTM .. who would ever thought that possible.



Mula2 aku dengar dorang nak buat show Singapura pada 1st Januari ni aku impressed ngan location dia - wow! Esplanade Concert Hall sey, tapi still considering pasal memang ngah ikat perut dan memang hari kerja
tapi then aku nampak kat iklan suratkhabar melayu Singapura, biar betik - Konsert Terakhir.
So this is the end of one of the best malay rock line up - Yazid, Moliano, Saha.
So go I must.

dan lepas bilang Menteri Kewangan aku huhu, aku rasa nak pergi lah, tapi tapi tapi.. Tiket belum beli lagik...

Anyway, Shiela Majid tu hari main sama tempat, tiket sold out more than one month in advance. Tapi tu Shiela Majid... and definitely her tickets are much more expensive and her concerts in Singapore are often superb extended ones dari apa aku dengar. Tu ah in advance sold out semua.


Confirm lagu Sambutlah Kasih will be a HUGE crowd participation rumpus as usual, dan aku nak lagu omputeh dorang yang jugak lagu dorang aku paling suka giler -
Shed No Tears -http://www.youtube.com/watch?v=HZhq0Ut2-5c&feature=related
- which I think will sound awesome in Esplanade.

Anyway ni kat youtube sapa ni? best la dok
http://www.youtube.com/watch?v=PHOQOapN2_4

kalo konfem pergi , just nice lepas abis kerja, nanti aku cerita la haha..

5 comments:

Cromirama said...

pegi la deaf.. gua nak baca review nanti..hehehe..

gayour said...

tindakan yang betul sebagai pengakhir riwayat sebuah band - buat konsert terakhir dan bubarkan. jangan ngada2 nak reunion balik plak!
heh!

" Yes it¹s time to say auf Wiedersehn
Sayonara and ciao my friend"

ferewell to you
white lion

Takilala said...

review ye kalau jd pegi.

berteromber said...

beb...lama giler tak dengar kaset Sehari dalam hidup...kalau ada rerilis dlm bentuk cd kan ker best...aku punya ntah mana pegi ntah...

minat giler aku suara yazid ni...tgh layan Ku Ukir Nama Mu kat youtube ni...best!

Portdy said...

please lah ada dalam dvd nanti macam show Ismail harun & anita sarawak dan BDB ari tu.... buat tontonan kita kat seberang tambak ni,