Wednesday, December 1, 2010

lama tak tampal food photos, cendol local / pelik and nasik beryani myanmar and outrage baru - dalam aku nye wishlist

aku sumbat je la semua dalam satu post senang..

Firstly,
selain stuffs macam epok2 vs karipap, roti canai vs roti prata etc, pelik sikit is like pasembur/pesembor/pasembor atau apa pun korang nak eja, atau rojak atau whatever. Lain2 tempat lain2 style.
Sejak dua makcik meninggal kena food poisoning lepas makan Rojak Keling kat pasar Geylang Serai memang rojak keling ni dah kira low-profile tapi aku on macam biasa jugak.

Tu hari kita makan kat gerai pasembor aci ni. Bersih je gerai aci ni.. sedap pun sedap..





ni cendol aci ni, so satu kepala kira 5RM for pesembor plus cendol.



Ni lak, aku tengok foto macam Cendol jugak tapi Myanmar nye, nak kena tanya better half aku, gerek ke tak dia punye rasa...haha.



Dan ni paling aku jeles ngan dia, nasi beryani Myanmar yang makan kat Yangon Myanmar...
kira authentic la ni kira.. tapi tengok very tasty kan?




ok, selain makan2, satu benda yang tak bleh lari dari diri aku ialah rock jepun. Kadang2 rindu wooo for latest news dari band2 rock jepun aku minat, tapi satu celaka ni rock jepun ni, susah betul nak dapat informasi..

tapi good news, Outrage akan keluar double live cd dan dvd baru..
Aku suka Outrage, ni live release ni dorang main latest album full, kira macam Amolad tour la..
Macam biasa, lagi Metalika dari Metallica si Outrage ni..dan konpem menyusahkan nak dapatkan cd ni.
this is the cd cover release cd bulan 12 nanti.. dvd tak tahu bila.




Ni Club Chitta ke hapa ntah,aku tengok fantastic la,
aku nye wildest dream, backpack gi Jepun, Tengok Iron Maiden dua show.. kat Budokan or anywhere tokyo dan jugak kat Yokohama ( posting in forums say Yokohama is one of the best places in the world to see Maiden indoors arena because of the hall design ), lepas tu gi Club Chita ke hapa ni tengok Loudness ngan Outrage, lepas tu gi Tokyo Dome tengok X-Japan.
Semua dalam 6-7 hari haha.
Angan2 mat jenin je..Mana boleh coincidence macam gini pun, tak logik langsung

8 comments:

Abang Ben said...

Nasi beryani Myanmar tu memang meleleh...

☆ lieya latif ☆ said...

hah, food poisoning sampai meninggal...ish seram la plak...tapi kdg2 nak jadi sebab kan....huhuhu

pergh, kecur sey tgk nasi beriani ngan pasembor tu......dah le tekak aku preggy2 ni mmg tekak2 ala rempah2 jek....dan2 terliur layan gambar gambar ni hah!

berteromber said...

beb...Outrage memang best...tak kisah la copycat ker apa...janji sedap...aku tau Outrage secara tak sengaja...masuk peraduan apa ntah...dapat hadiah kaset dorang...start tu terus minat..

A.I said...

haiyooo!! pepagi bukak blog kau ni dah nampak cendol. dah lama x makan cendol..hohoho

SkiD said...

Bab makan2 ni memang aku suka... Bab rock jepun pulak...aku tak berapa tau...

¤(`×[¤_MyA_¤]×´)¤ said...

fulemek bro....dah tunjuk cendol plak dah...ni cargas mya nak carik cendol terbaik dari ladang ni...tringat kat bangi sek 7 ade 1..kalo mya g sane tengok progress rumah, sure beli..nyaman woo..haha

gayour said...

gua penah layan outrage tahun 1990/91 - my final day!
gile best cicit samurai ni.

paling baru gua layan band power metal dari negara matahari terbit iaitu concerto moon. cekitdaut!

rain forest

Takilala said...

gua tau Outrage, tapi sampai sekrg gua tak pernah layan walaupun dlm youtube...krg la gua pi bukak. Kenapa? sbb gua kecewa gua tak jumpa kaset dia masa kena rilis kat M'sia under label apa ntah. kesian gua kan..hahahaha...tapi tu rojak mmg faveret gua!!!