Monday, December 13, 2010

universal studio sentosa - pt 2

(clcik all photos to enlarge)

sambungan..
so next kita gi ialah kawasan bertema " ancient egypt ". Dah kecoh dah " Iron Maiden! " " Iron Maiden! ". Aku tengok memang banyak similarities zaman Powerslave dan dan memang pengsi, cantik, magnificient, gigantic dan lawa giler.

SPOILERS WARNING 'revenge of the mummy ride'- in small text and blue color. Jangan baca la kalo tak mau tau.



tengok bawah ni,
dAH macam avenue kat cover powerslave



If Iron Maiden Holdings ever decide to make a theme park, this is how Powerslave section should be.





there is another ride here called treasure hunt.. macam style indiana jones gitu.. simple la compared to the havoc of 'revenge of the mummy '



banyak cantik2, tapi pasal ramai orang, jadi macam rasa kelamkabut lak jadi tak sempat snap lagi banyak fotos..



tapi kalo korang sabar, memang bleh snap gambar cantik2 dan jugak boleh snap photos ngan all the characters and props.

Since Battlestar Gallactica belum start pasal nak pastikan keselamatan terjamin untuk penumpang, so kita tak pegi Sci-Fi City nye area which is kalo korang jalan lagi ke depan.
Macam aku cakap, pergi sini kena ada strategi dan susun timing...untuk get the best deal..





SPOILER - Revenge of the Mummy - Mula2 budak2 naik dulu, feedback, ala...tak takut pun, kedepan ngan gostan aje...
So we all decide to take the ride... ok beg ke hapa ke tak boleh bawak masuk ok untuk ni ride, korang kalo takde orang stay back pegangkan, korang kena letak dalam locker. Very user friendly electronic lockers available.. so no worries.

hah ko, Q je dah dalam gelap, tu takpe...anticipation tinggi, ye la...dah kena pukul canang " banyak Iron Maiden keluar nanti ", so aku pun happy la..
hah ko...starting dia ok ok je...lepas tu bila lipas2 kecik tu keluar je kan, vehicle kita reverse..kuat lak tu.. Aku ingat tu je... Ala...memang tak takut pun.
skalitukan, skalitukan..skalitukan
MAMPOS! giler babi aku cakap...jantung dah nak tercabut pun ada, nak pitam pun ada, punye la laju...dah tu giler babi koner semua, atas naik turun, curve sana sini, kira Dead Man's Curve la.. Aku mana la ada pengalaman ni semua, kawan aku kat kerja cakap ni ride tak seram, ye la dia dah all over the world roller coaster dia dah main..
aku dah panik...lawak pun ada....Bila nak abis? Bila nak abis?
Paling stylo ialah pasal ia dalam gelap gelita...sesekali memang Eddie oppss Mummy keluar.
Memang physchology nye ride la ni, tapi it was fun la...



Nanti sambung...

7 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

fuh mmg best laa bro....ni kalo kesane ni mau riban2 gambar kat sane nieh....tapi tulaa time ramai org lecehlaa jugak nak snap ..sure nampak kepale org lain he he he...tapi ye la kan..dah tempat tgh hot sure laa ramai yg dtg....aku pun kene kumpul duit ni ...mmg tingin gile nak gi sini....

Faizal Rahman said...

Powerslave mmg album unik ada masuk tune padang pasir, suara pun teran sikit. Hehe. Buat review bro, satu satu lagu dlm Powerslave tu.

berteromber said...

best arr...nak tunggu manarupa la Legoland pulak nanti...ntah bila ntah siap..

::alifdalmim:: said...

waahhh...bila la nk g sini ni..tiket senang nk dpt tak?

pakcik kordi said...

maiden!maiden!eddie!eddie!!!hahaha!!lawo tul gmbor!jeles2!!!

Abang Ben said...

IRON MAIDEN kena turun sini nanti hahaha

✿....rossa alina....✿ said...

smbung lagi??aiyooo...huhuhu..