Thursday, December 16, 2010

majalah IMFC bentuk baru size A4 dan lebih 40++ m/surat. Seribu kali best dari majalah2 dulu2 yang kecik2 tu

rasa macam banyak gitu aku nak cerita kat blog ni, nanti la satu2. Pengalaman Universal Studio pun belum abis lagi. Besok la aku upload gambo2 last kopek.

Ni lagi satu benda aku nak cerita dah lama , tapi ni malam aku rembat aje apa boleh snap2 gambo dan upload.
Aku nak cerita ni pun pasal berkait ngan benda lain.
Tu hari aku belek2 cd greatest hits Bon Jovi terbaru kat kedai.
Aku was kind of terkejut, " DRY COUNTRY " takde.
Pada aku ni la antara lagu paling super dalam sejarah aku minat Bon Jovi hehe. Suka banget satu ketika dahulu, skarang ni more to a faithful sympathiser hehe. Memang lagu2 dorang best2 tapi Dry Country is something extra special. "And the money's gone, all the jobs are gone, still we're hanging on.." . Mungkin panjang sangat kot 9 minit.
Lagi satu aku perasan, Superman Tonite takde, padahal ni lagu paling best kat latest cd dorang.

Check out apa LAZ tulis apabila ditanya 3 lagu dia nak Maiden cover.
( LAZ ni skarang jadi pengendali Iron Maiden Fan Club, dia kenal Steve Harris sejak umur 11 tahun, dalam kelas duk sama2 waktu sekolah, lepas Keith Wilfort pindah Amerika, dia takeover kendali Fan Club dan LAZ jugak abang kepada bekas isteri Steve Harris yang pertama ).


Sejak Maiden Fan Club buat majalah versi baru ni sejak edition 83, aku was like deciding this is the best thing ever.
Ni macam korang beli majalah Kerrang, atau Metal Hammer, atau Terroriser, dan seluruh majalah tu ialah Maiden aje.. apa2 Maiden related. Warna warni semua, kertas tebal, dan takde iklan. Best giler kan.

Killer Krew segmen.... aku suka yang Michael Kenney (keyboardist Maiden dan bass tech Steve ) ngah testing bass Steve Harris nye foto tu. LAWA giler foto ni.

dan bits of pieces of info yang aku suka la nak tahu walaupun aku tak paham, haha, tapi aku suka nak ambik tahu..cam pedal board Janick nye cerita.


Bersempena Maiden pun nak datang, aku rasa korang mesti enjoy baca jawapan2 Steve Harris kat soalan2 menarik ni semua. Aku tahu dia hold UFO dan Jethro Tull in high esteem, tapi cara dia jawab tu memang macam tak dinafikan la terutama ni semua cerita2 dan interview2 terbaru, bukan belek balik interview2 80an dan 90an.







Dan korang dapat detailed interesting interviews ngan Andy Taylor , Dickie Bell etc etc etc dan untuk aku la, aku suka sangat baca benda2 serius all the behind the scenes tentang Maiden ni, walaupun topik dan cara tulisan dia mungkin ada bahagian interviews tu dianggap kompleks untuk minda aku dan aku tak paham sangat.





Dan jugak outsiders macam Chris Ingham yang skarang publisher/writer dua majalah rok best Classic Rock dan Metal Hammer. Dan dia punye pengalaman sendiri sejak budak2 jadi fan club member.



Superfans section memang dari dulu memang best, tapi versi majalah baru ni aku was like suka giler pasal gambo2 semua jadi makin banyak dan besar2 dan memang classy la majalah ni sejak kena ubah suai.




dan of course, gambo2 menarik dan exklusif.
Faberet photo aku was this dari Final Frontier North American Tour. Lawa kan?



random photos dari majalah2 fan club maiden sejak jadi A4 size ni. Cantik2.




Aku sebenarnye tunggu latest magazine sampai ( aku harap sampai la, ngan aku rasa puluh2 ribu nak kena post out satu dunia, aku tak terkejut ada yang tak sampai , dan memang ada jugak tak dapat, komplen2 dalam forum, tapi apa nak buat, kesian je la haha )



- Since the Iron Maiden fan club change the layout and also more importantly the physical size of the magazine I am very impressed.
Its like buying a copy of Kerrang, Metal Hammer, Terroriser, URTV :-) and finding only its filled with fascinating Maiden related stories, interviews and exclusive photos on high quality paper, and no advertisements. Thats how its like.
I really love it since issue 83 and I hope to continue getting them albeit about 3 times a year.

From what I read and understand, the best fanclubs of rock bands belongs to Metallica , and also Linkin Park. And I am freaking jealous reading about how the band members of both these bands really gets hand-ons involvement with the fan club and ensuring the members get the best deal and lets not forget Michael Schenker fanclub which I always marvel with having special recorded cds only for the fan-club members, which is not unusual as Linkin Park does it too but on the cd sleeve you have the names of every single fanclub member. Thats nice.
But overall I think Maiden's one is not that bad and worth the fan's hard-earned money spent.

4 comments:

Ijau D. Koceng said...

aku suka pic janick posing bangga dgn strat buruknya ;)

amigos lain dah ada signature series masing2, janick je xde lg

Abang Ben said...

kena jadi full member baru dapat kan?

gayour said...

jadi killer krew dah best giler!

berteromber said...

dry country???

pergh...best giler kalau Maiden cover Bon Jovi kan...heheh...