Thursday, December 13, 2007

Led Zep Reunion / Sounds of Wings at PHKL tu hari


Firstly, aku baru realise betapa dahsyatnye worldwide fans nye demand untuk Led Zeppelin Reunion ( John Paul Jones, Jimmy Page, Robert Plant dan the late John Bonham nye anak Jason ) pada 10 Dec 2007 lepas kat London.
Bila sejuta orang bid untuk dapatkan antara 20,000 tiket untuk konsert ni, aku fikir mesti 1,000,000 orang tu ada yang pakai multiple nick, ada tiket touts, atau curious seekers, tapi bila sebelum gig tu bermula, masa gig tu berjalan dan selepas gig tu, memang internet memang kecoh ngan worldwide fans carik informasi pasal gig ni secara langsung..


Some things aku perasan
1) Ada satu peminat tangkap lagu Kashmir pakai henpon dia dan masukkan Youtube, dalam 2 hari gitu, dah 300,000++ views, giler kan!! ni baru untuk sapa2 yang ada access internet dan tahu apa nak buat, dalam 2 hari je.
2) Warner Bros nye syarikat masuk Youtube dan cuba block setiap kali ada peminat upload clips Led Zep reunion gig nye rakaman dari camera handphone ( tapi korang cuba la, masih ada kot )
3) Audio bootlegs dia, at least satu dah keluar, tengah shared dalam bentuk FLAC ( lossless quality ), dan ada satu posting dah cakap , bootleg Led Zep reunion ni ialah " the hugest torrent in history " dan korang kena ingat ni masih lossless quality, kalo dah masuk lossy ( mp3 ) makin ramai orang nak.
4) Aku baca, mungkin ada beratus2 rakaman malam tu oleh peminat2, tapi kalo korang dapat rakaman dari Slowburn ( rated B. B+ oleh seorang peminat audio ) dah kira puas hati, jealous siak aku, sound rakaman cam gitu pun cuma dapat grade B je. Mesti microphone canggih.
5) Malam tu rakaman recorded for live DVD, tapi kalo sapa tak sabar, pegi la carik mana2 live recordings yang skarang tengah hangat diperkatakan peminat Led Zep dan peminat rock satu dunia, dan mungkin sikit2 handphone clips satu dua minit kat youtube ( walau aada satu fan dapat Stairway To Heaven full song tapi tak tahu masih ada lagi ke Warner Bros. dah mintak deleteted.

Setlist malam tu untuk Led Zep
Good Times Bad Times
Ramble On
Black Dog
In My Time Of Dying
For Your Life
Trampled Under Foot
Nobody's Fault But Mine
No Quarter
Since I've Been Loving You
Dazed And Confused
Stairway To Heaven
The Song Remains The Same
Misty Mountain Hop
Kashmir

Whole Lotta Love
Rock And Roll


Aku ngah dengar ni dah tak tahu apa nak cakap, cuma maybe ngah aku excited ni, sambil belajar cammana nak WAVkan FLAC nye lossless, aku rasa, mungkin ada beratus2 ribu orang dalam dunia ni ngah excited sama2 ngan aku..
So Led Zep fans out there, or Led Zep listeners, or just live recordings fans, make some effort and hunt for the reunion treasures out there.

Ooo lagi satu,
sapa nak dengar aku rakam untuk personal collection aku
Wings kat Planet Hollywood minggu lepas, ni aku share
Watari / Joe Wings solo
Difficult To Cure - Wings perform Rainbow nye lagu
kat sini http://deaf4ever.multiply.com/music/item/58/Wings_at_Planet_Hollywood_December_2007
sambil nak tunggu2 live album keluar, so kasi aku nye personal collection thrill korang semua sikit hehe.

3 comments:

carvedijan said...

Bro...aku dah dpt dgr bootleg untuk Led Zep 10hb ari tu...hehehe i think its a complete setlist

deaf_angel said...

memang full show dari start sampai abis, aku ngah fikir micropon canggih apa tu dia pakai, dia padahal tempat tak best, dah tu ada orang mabuk very near to him, ( ni apa aku baca report dia ler ), regardless apa software dia pakai to finetune the sound, tapi source dia power siak

zan said...

Wei..mana dapat?
Kasi share la..