Monday, December 24, 2007

review cd~ SEARCH live at Planet Hollywood

Tampal gambar je la, pasal aku gi nengok ni konsert dan dah review and tampal gambo Ross Halfin tak jadi aku dah kat sini - http://deaf-angel.blogspot.com/2007/09/review-gig-search-live-at-planet.html



Cepat jugak keluar eh? 3 bulan lebih, lepas ni keluar versi vcd lak, mintak2 ada versi DVD.

Aku suka, suara Amy clear giler, dan nampak macam takde edit je. Apa Amy cakap ke hapa ke semua kat cd ni, cuma tu ah ending cd2 dia abrupt sangat pada aku. Tu DJ tu terus gi masuk lagu Earthshaker gitu. Also sound audience cam tak kuat pada aku.

Sapa yang tak pegi tapi dengar cd ni je, trust me the audience was super loud that night. Lagu 31 ogos tu kalo audience nye nyanyi2 dapat pick up masuk cd ni lagi best.

More photos of the packaging..


One last thing, Amy Search announce Selepas Banjir nye gig recorded, so dah release ni Selepas Banjir mana lak? kot nak tunggu boxset?
( review Selepas Banjir aku ~ http://deaf-angel.blogspot.com/2007/03/review-search-konsert-selepas-banjir.html )

Planet Hollywood nye September show was awesome pasal packed dan happening abis, tapi Selepas Banjir nye konsert kat JB pada aku lagi more emotional pasal Search tu jam dah berapa kali kensel gig so at last dapat nengok line up GME + Joe Wings buat a full 2 hr show memang gerek.



So buy this buy this, suara Amy best..dan aku suka drums dia punye sound..
In fact just buy this for the song Setelah Hujan by itself je dah puas hati hehehe..

3 comments:

carvedijan said...

Suara crowd terus tenggelam le bro...tu yang tak syok tu

deaf_angel said...

tu la, aku bukan tau sangat pasal benda gini tapi maybe band omputeh kalo nak buat live recording, dorang mesti ada mic kat audience kan? tapi ntah eh..
cam Scorpions World Wide Live tu kan dia cakap " u see the microphones up in the air u see them? ". Sekadar example je...

dfebian said...

yup...VCD paling kena ada dalam simpanan ni..mmg best...hillary come back..