Monday, February 11, 2008

Maiden Perth (part iv) - Freemantle & Maritime Museum

STOP PRESS KEJAP! - First Iron Maiden Perth 04 Feb 2008 'live fan recording dah shared by satu taper. Bentuk lossy mp3 dia kat sini http://www.megaupload.com/?d=ADASCG5K (basically ni considered the very 1st audience live recording from the 2008 World Tour ). STOP STOP PRESS!! - Melbourne 2nd nite 07 Feb 2008 nye audience recording pun dah shared by taper. http://www.megaupload.com/?d=Q3R1PSX3 Laju betul demand fans worldwide. Sambungan Maiden Perth..Got the opportunity to visit Freemantle by cruise as storied earlier. Here are some photos and bit of info on Freemantle and the Western Australia Maritime Museum. ( click all photos to enlarge, not that nice, irfanviewed to lower the pixels for posting, but hope you guys enjoy it ). Aku suka foto ni.. Ada kapal layar lama tu ngan kat belakang besar tu museum Maritime. Lawa ek.. Satu benda kat Perth ni kan, aku perhatikan banyak jenis patung2 batu gitu. Cam gini lagi satu, aku tak tahu significant dia. Anjing tu sambut tuan dia pulang ke? anjing tu nak serang lelaki tu ke, anjing tu security - orang tu pencurik ke. Freemantle ni cam pelabuhan gitu, so ada those containers and cranes semua la. Apa pun , kita gi dia punye pasar k.. Ada makan2..cam food court gitu.. Nanti pasal makan2 ni aku elaborate panjang lebar lain kali hehehe. Macam2 kedai Ada kedai rock tshirt. Aku berkenan kat satu mug AC/DC tu haha. Tapi benda gini semua Peninsular Shopping Center banyak la eh Lavanita tu semua. One thing to add, Australians seems proud of AC/DC. At this shop, AC/DC merchandise are displayed prominently. AC/DC live best la ek, tapi studio albums? wa nak tido..zzz. Gerai buah buahan. Fresh kot sana petik dari ladang.. Sini gerai souvenir banyak, tapi yang tukang jual store owner orang Indon, orang Spore ( siap cakap kat Spore tinggal blok berapa estate mana lagi ). lawa2 souvenir dia. so then jalan gi arah lautan hindi gitu, ada those gudang2. Maritime Museum ni kan a bit of atas air. Mengadap Indian Ocean. Lighthouse.. Sempat singgah Western Australia Maritime Museum. Try to learn a bit more about Australian Ancient Mariners \m/ Kat sini banyak pameran dan sejarah tentang bermacam2 kapal dari berbagai zaman, alat2 kapal, dan apa2 la ada kena mengena ngan lautan dan manusia2 yang menempuhinye terutama zaman dulu time orang susah gitu.. Siap ada submarine semua.. Nak tangkap ikan paus.. Tak bleh imejin eh. Ni ceta dia, baca la kalo korang minat.. Ada kapal cam modern2 gitu.. Ada kapal cam lama2 gitu.. Ada mock up Submarine nye dalam gitu.. Ni lawa, aku tak tahu ni original ke replica, tapi tunjukkan submarine yang tenggelam dalam air pasal kena torpedo gitu. Follow The Sign - Helloween live 24th Feb 2008 @ Fort Canning Singapore. Iklan kejap hehe. Ni part bom2 missle2 apa2 la yang perang2 nye...brutal wooo.. Kat sebelah tu ada submarine besar giler. Submarine cakap melayu apa eh? Kapal selam kan? hah, real wa cakap lu orang, ni real nye tapi dah out of service kot. Tapi tak pegi masuk dalam pasal ada special tour. Nengok dari luar je.. Running Silent Running Deep.. ( ewah ). Actually pada aku, this is one of the best songs from the No Prayer For The Dying album tau. Aku suka lagu ni. Betul2 menghayati orang2 yang tengah perang pakai Submarine. Tapi ni pameran feberet aku. Pernah terjadi pelayar ni sorang2 je kan berlayar then dia jumpa ombak tinggi sampai kapal dia dah jadi gini... Korang dah nengok ceta Perfect Storm, dahsyat ek. Kalo korang minat maklumat dia, korang bleh baca ni.. Freemantle ni lawa tau korang, walaupun tak jalan abis pasal kesuntukkan waktu, tapi dah best dah. Kalo korang dapat sampai kat sini satu hari nanti kalo ada rezeki, korang singgah museum maritime ni k. Nanti ada time, aku ceta lagi pasal Perth2 lain k.. Especially pasal makan2. Till the next time, UP THE IRONS!!! Mana satu sedap eh? 'Scream For Me Perth!! atau 'Scream For Me Western Australia!! hopefully satu hari nanti ada 'Scream For Me Singapore atau 'Scream For Me Malaysia. KL Menjerit!! dah ada ek? hehehe.

2 comments:

ladychikiller said...

ci vote-Scream for me Perth!!lagi short n sweett..takpe2, insyaAlah akan ada rezki utk Scream for me Malaysia..paling koman pon scream for me Singaporeee!hehe..thnx 4 d beautiful pix..(dis is one of my fav website, siap add kt favourite tau..hahahha)

deaf_angel said...

thank yew.. ni tempat aku merapu ni hahaha