Sunday, March 30, 2008

alone..



The only place where you can dream,
living here is not what it seems.
Ship of white light in the sky,
nobody there to reason why.



Here I am, I'm not really there,
smiling faces ever so rare.
let's walk in deepest space,
living here just isn't the place.



Stalks of light come from the ground,
when I cry there isn't a sound.
All my feelings cannot be held,
I'm happy in my new strange world.



Shades of green grasses twine,
girls drinking plasma wine.
A look at love, a dream unfolds,
living here, you'll never grow old.



Don't you hear me call?



Strange World - Iron Maiden

7 comments:

MindHeartBodySoul said...

Salam Mr. Deaf,
Wa ingatkan Enche'Deaf, wa nak print all these animal photos as an educational tools for my 3++ years old daughter Miss Atiqah Jasmine Balqis.
She likes real animal photos very much.

Wa baru amik 2 anak wa (yg Si Tengah & Si Bongsu) berada dalam genggaman wa... demi brain & mental development.

Tulah, selalu wa kasi Tesco hypermarket leaflets yg ada gambar ketam, udang, ikan...

Sekarang wa nak kasi gambar haiwan dalam utan yg dah dibubuh dalam zoo pulak... kira dah up-gradelah...

Bagus jugak Enche' Deaf punya blog, sumber ilmu utk golongan cilik juga.

Thanks.

deaf_angel said...

thank yewk.. Aku gambo haiwan banyak aku ada, aku memang suka gi zoo nengok animals. Try to macam kenal each species lebih dalam cam monyet, ada berdozen jenis kot, kalo rimau, cammana nak beza jaguar, puma, cheetah etc..
Aku ngah plan nak gi Sungei Buluh ngan pulau ubin nak nengok tempat nature kat sana, nengok cam best je. Kawan aku volunteer kat Sungei Buloh dia cakap best giler. So aku nak gi hari weekday, masa takde orang. Nak try belajar ambik gambo close up ulat2 dan cacing ekekeke

MindHeartBodySoul said...

Sungei Buloh?
Ni Sungei Buloh mana nih?
Yg kat umah aku di Negeri Selangor, Malaysia ker?

Pulau Ubin aku tahu.

deaf_angel said...

spore nye

dilaOHdila said...

dep...
aku lak suka aa tengok hang shot bapakbapak singa nih]
ni monkey ke urang utan ? dulu lupa nak tengok buku geografi,
camana hang shoot nih, dekat lak. ke binatang kat zoo ni memang tak jauh....dep

deaf_angel said...

dod,
- yang ada memang dekat, cuma dipisahkan ngan kaca screen gitu.
- yang ada memang dekat tapi ada cam parit gitu.
- kalo jauh sikit, aku zoom ler, tapi zoom aku tak suka gambar goyang jadi blur ler

Anonymous said...

Wow, thаt's what I was seeking for, what a stuff! present here at this webpage, thanks admin of this site.

Feel free to surf to my web page: walmart garden centers