Tuesday, March 4, 2008

Super Rock Summit ~ Cozy Powell Forever Tour, Live In Tokyo CD

Photos and review of the Super Rock Summit- Cozy Powell Forever Tour- Live In Tokyo CD.
Recorded live (by original Loudness and guests) 16/11/1998.


Ni CD live, macam tribute gitu untuk Cozy Powell drummer Rainbow yang dah meninggal dunia ( check out Niji Densetsu review aku ), yang sebenarnye Super Rock Summit tu ialah original anggota Loudness bergabung semula tahun 1998 lepas kali terakhir ialah untuk Jealousy tahun 1988 ). Lepas Super Rock Summit ni, Loudness asli tadi masih bertahan sampai skarang, dan aku tunggu peluang bila dapat nengok dorang live ek ekeke.



This was I believe the 1st time the original Loudness lineup of Minoru Nihara, Akira Takasaki, Masayoshi Yamashita, Munetaka Higuchi got back together after last being the Loudness Jealousy 1988 release.
From then on, they released Spiritual Canoe in 2000 ( with two super songs The End Of Earth & Stay Wild ) and going strong till today.
Besides the Loudness lineup, there are other guests on this album.




Walaupun ia dinamakan Cozy Powell Forever tapi tak semua lagu ada kena mengena ngan Cozy Powell tapi semua lagu pun ialah best of the best, dan bayangkan Akira Takasaki dan the rest persembahkan lagu2 Rainbow, Deep Purple & Black Sabbath - gempak!

songlist
1- Kill The King - Rainbow
2- War Pigs - Black Sabbath
3- Mistreated - Deep Purple
4- Still I'm Sad - Rainbow
5- Higuchi's Drums Solo 1998
6- Burn - Deep Purple
7- Long Live Rock n Roll - Rainbow
8- Stargazer - Rainbow
9- A LIGHT IN THE BLACK \m/ - Rainbow
10- All Night Long - Rainbow



Whoever have Rainbow Rising, will agree that Stargazer and A Light In The Black when listened together as the final two tracks of that album is one of the definitive moment of heavy rock.

I have always love Stargazer for Ronnie James Dio heart wrenching cries at the end of that song, and the instrumental portion of Light In The Black is ridiculously exciting.
-> Now imagine Loudness doing that live.

Some people may not like it, maybe due to the Japanese accent of the vocals but this is what makes it special - Rainbow influenced the whole music world till now.





This cd is a must have especially for the fans of Rainbow/DP and Japanese rock.
The problem is that sometimes the rest of the world do not have that much info on whats happening in Japan.
I am not surprised if many Loudness collectors outside of Japan are not aware of the existence of this album and tour, as its known as Super Rock Summit instead.




If anyone have the full bootleg of this album, it would be great. I understand Super Rock Summit played about 2hrs for this tour, including songs like Catch The Rainbow.

Lastly, I think, if I am not wrong, that I may still have the vcd of this gig somewhere in my collection. It is a poor copy of some VHS of that period. I got to search for it somewhere in my messy collection.


Obi Strip.

Serious bebual, ni gerek. Aku suka.

6 comments:

zan said...

Er..deaf,
Kau tak teringin ke nak kongsi stuff2 kau tu dengan kawan2 kau kat Malaysia ni? (hint: guna multiply) Maklumlah kat sini mana nak carik benda2 tu..hehe

p/s: Aku dah lama invite kau jadi contact aku dekat Multiply..(",)

deaf_angel said...

Multiply dah berzaman aku tak pakai dah. Tapi multiply aku memang dari mula2 aku cuma share aku nye own fans live recordings je. Kalo apa2 pakai snail mail k.

Anyway, 15hb tiga kat KL selain TOTO ada konsert festival2 or something? aku nengok banyak bands campur aduk gitu. Tak semua rock kan? ada dangdut indon tak? hehe

zan said...

Latest news..aku dah beli tiket Toto..tapi nampak gaya aku pergi sorang..huhu

Yup. Selain dari Toto Live, 15 hb tu gak ader Sunburst Music Festival dekat Bukit Kiara, KL. Festival muzik dari 2.00 pm to 2.00 am, ada 4 stage kalau aku x silap n harga tiket RM 200.00. Hm..Kenapalah dorang buat konsert sama hari? Aku dengar2 khabar, sales untuk Toto Live agak "slow moving". Promosi untuk Toto pun x segempak festival n i..huhuhu

deaf_angel said...

hehe terpulang masing2 kan.
Aku kalo satu hari - METALLICA, Avril, Britney Spears & Backstreet Boys satu gig, dan Toto lagi satu gig. Aku pilih TOTO hahaha.
Zan ko try rakam ah, ada tape rekoder ke hapa ke, try ah, sound pecah takpe, try bootlegs live recordings ler. Ko tahu, TOTO tu hari masa introduce members dah masuk Iron Man Black Sabbath sikit, ni semua benda2 kecik2 yang buat the gig so special.
Nanti ah aku senang ko nak benda Rock Summit ni ni semua aku pass pakai snail mail. kalo aku senang dan dah ada komputer k. Skarang ngah huru hara.

zan said...

Ok deaf..
Aku cuba buat sehabis baik..(macam lagu "pengakap muda" pulak)
Insyallah Cybershot aku akan beraksi..akan ku tumpu pada Rosanna & I'll be over you..huhuh

Anonymous said...

I think this is among the most significant info for me.

And i'm glad reading your article. But want to remark on few general things, The website style is great, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

Visit my webpage ... cellulite treatment