Sunday, March 2, 2008

satu orang nye pasal..

Cekik darah @($*&%@$&@%!!! satu orang nye pasal.
Ntah macam mana ntah bleh lepas eh, memang tak logik.
Terus terang aku cakap la, lagi logik kalo aku cakap Iron Maiden datang rumah aku main accoustic 3 jam untuk aku lepas tu makan murtabak ayam ramai2, siap Steve Harris mop kan lantai dapur lagik, dan dia pakai skirt. Tu lagi masuk di akal dari apa yang sekarang tengah jadi. So unreal.
Maybe satu hari nanti kita tahu cerita penuh.


Ni photos dari Kranji MRT.

Anyway, this is what happen just now, aku masuk JB kejap tadi, tak naik 170 or SJE tapi aku jalan kaki dari Shin Shiong sana. Jalan kaki gi immigresen ok, tapi naik bas lambat ler Q dia. Lepas tu ok je cam biasa.

Dalam aku betul2 kesian ngan budak2 polis ngan army, especially budak2 full time ns dan budak2 reservist Kins Units ( ni semua masuk sokkabar ah berita2 ni ) macam giler masuk keluar hutan, rumah2 orang2, cek lalulintas, konfirm semua penat giler, dan hopefully dorang dapat nab si dektu tu.

Tapi lets not forget another group of people.

Channelnewsasia interview dorang kan, siap ada cakap dari 4 petang hari sebelumnye dah Q. Satu tu cakap 3 jam cuma gerak 500meter je kan. Tapi tadi aku nampak sendiri, siot ah rabak.

Semalam kawan aku cerita cakap lori, trailer semua jam dari Baxter nye kilang, aku cakap biar betik??
Tadi siak aku nampak sendiri, dari Kranji MRT dah Q siot. Bas 170, 160 ngan bus kuning semua kena detour. Aku balik pun tadi naik 170 kena detour masuk ikut jalan balai bomba sebelum Baxter tu pasal dah jam teruk ngan lori dan trailers.
Abis tu korang nengok la, siap ngan lori bawak minyak tu semua, ntah apa muatan dia kat dalam, asak2 gitu pelan2 kot langgar ke hapa ke.



Abis tu, siak ah, driver2 semua cammana sey.
- makan cammana? nak gi toilet cammana? tido cammana?
ni aku cakap most basic tau, aku belum cakap mandi lagi.., aku belum cakap kalo bateri henpon dah flat, mana dorang nak recharge?
So lets hope si ehem tu kena nab cepat2. Dah berapa hari siak. Mana2 aku gi semua aku nampak poster wanted muka dia. Dalam bus pun ada sey kat pintu.

Tapi aku respek satu ustaz tu kena interview channelnewsasia. Dia kasi jawab very cool je, dia bilang cam rugi la, si ehem tu gi lari, dia kalo stay dalam, dia bleh rehabilated ( betul ke spelling, maksud aku cam sedar la gitu ). Tapi apa pun, aku harap2 those yang drivers2 lori2, trailers, truck2 tu semua, sabar bebanyak. Carik rezeki gini, challenging abis. Salute.

2 comments:

dilaOHdila said...

deaf
kalau dedulu kan aku nampak ajer nama iron maideen ni rasa macam takut jek:-)

aku bayangkan rambut dia orang ni pesyen PUNK2 tuh

deaf_angel said...

pada aku kan, dorang semua jejaka2 paling hensem tau dalam dunia..

ekeke