Saturday, April 19, 2008

Esplanade & Flyer in manual mode

(blog kali ni is post syok sendiri, aku berangan jadi Ross Halfin. Walaupun tak lawa, tapi yang penting wa snap with passion siol.)
Pakai panasonic fz30 berkarat aku beli secondhand nak tiga tahun dah tahun ni kot, guna manual mode dan apa2 mode kecuali auto. Walaupun banyak prosumer canggih skarang, pada aku Fz30 black still paling lawa dan best walaupun aku nye dah tak bleh off, kena keluarkan batteri. Pathetic siak.


(click all photos to enlarge)
Gambar warm up godey2 manual. Apsal ramai orang mesti nak kena buat ni shoot eh. Shot wajib gitu. Aku nengok multiply orang, blog orang, smua ada ni pattern, tapi some pandai buat nightshoot siak, wa jeles.




my favourite photo masa godey2 manual mode, ntah apa aku dah godey aperture ngan speed dapat ni. Aku masih bingung tu white balance all that. Aku godey terus jadi putih lak masa snap. Siot.




Gelap. Ngah mendung, tapi what have I godey2 until like this. Wa pu ce tao. Wa nak kena return try lagik hehe.
korang, ni angle always ingatkan aku sikat rambut center parting muahahaha. Kat blakang tu Flyer. Mahal ah. Aku nak naik tau satu hari nanti. Malam. mesti lawa.




macam sisik ular lak dah pada aku. Or cam buah apa tu? ntah dah lupa lak nama. Tapi orang banyak refer ni cam durian eh. Mungkin dari jauh le.




Aku suka gambo ni ( wakakaka, ye la, terang2 aku yang snap kan ), pasal susah giler aku nak avoid glare dia nanti kalo direct matahari nanti ada cam glare gitu kan tompok2 gitu ).




last kopek.
lain kali sambung k

6 comments:

dilaOHdila said...

dep...
Tq dep. itu tak jadik def. Tak dapat molikul yang sepatutnya aku nak....(hehehehehe)

Hang punya gambar ni lagi shuntek. Angle yang memang payah kalau nak capture benda2 macam ni. Tapi gambar yang first tu aku suka. Macam selalu tengok kat National Grafic. GOOD JOB dep:-)

deaf_angel said...

dod
aku kalo macro, aku nak try snap senario cam gini.

Hari hujan, atau hari tak hujan, ambik air simbah kat atas besi berkilat gitu ( cam besi licin yang kaler metallic gitu ), lepas tu pakai macro, snap kat bintik2 air tu semua tengah ada reflections. Aku pernah tengok ada orang try, lawa.

Tapi aku macro fail ah, tangan aku gigil.

ladychikiller said...

nothin much i can say..dasat ah.ci takde benda nie..terbaekk ahh..hehe

Anonymous said...

buy bactrim buy bactrim without prescription buy bactrim online buy bactrim f buy bactrim without a prescription overnight buy bactrim es online without prescription
[url=http://bactrim.eventbrite.com/]buy bactrim without a prescription overnight [/url]
glucophage kidney pain metformin glucophage for weight loss glucophage in poly cystic ovarian syndrome glucophage side effect glucophage for pcos glucophage hips glucophage xl
[url=http://takeglucophage.eventbrite.com/]glucophage assisted hip growth [/url]
generic for proscar generic proscar cheap affect proscar side prostate cancer resistance to proscar psa proscar flomax proscar and psa level canine prescribe proscar
[url=http://proscar.eventbrite.com/]libido proscar [/url]
canada in levitra anti impotence libidus levitra levitra website buy levitra online impotence aids
[url=http://virb.com/yalevi]q buy levitra online [/url]
http://bactrim.eventbrite.com/

Anonymous said...

This articlе will help the internet νiewerѕ for building uр new websіtе or even a blog from ѕtart to end.


Hеre is my wеb blοg; Payday Loans
Also see my web page :: Payday Loans Online

Anonymous said...

Constant proportion portfolio insurance
cppi products offer principal protection and a target return over libor by investing the present value of the interest in
levered strategies. However, reading through the terms of typical loan contracts reveals unthinkable
annual percentage rates apr! You'll want to enter your title, deal with, do a pending or getting rid of extra coverage.

Have a look at my weblog Payday Loan