Tuesday, May 20, 2008

konsortium kena ban


(gambo dari internet news )

So the big story untuk orang2 macam aku ialah..KONSORTIUM KENA BAN SEBULAN. Ntah apa pasal eh? Maksud aku , ntah what is the true story eh? Sokkabar ada la pot pet pot pet tapi whatever la kan.

Aku tak tahu cerita tau, tapi friday nite belek2 sokkabar cakap beratus2 orang terperangkap kat Puduraya aku was like ok, kesian, i symphatise sekali tu aku belek2 lagi aku nengok..KBES kena ban sebulan.
Siak ah..Aku lak dah ada tiket advance dan korang tahu kebetulan last few days is long weekend kan. Tiket semua in advance banyak dah sold out.
Puduraya dah macam hari raya gitu, dah tampal2 poster cakap apa date/time semua dah sold out.

So aku pun gi Puduraya la friday nite...aku tanya kakak counter dia cek teket aku konpem dia cakap bas aku takde. Dia kasi la refund 24rm (pasal aku nye tiket advance balik JB je, aku konpem causeway jam so puas hati aku naik public bas lagi laju masuk sg).
Sekali tu kakak tu siap cerita...ada bus...passenger dah full load ah tunggu nak jalan..last2 semua kena turun.. Kesian kan? mana last minit nak carik bas lain..

Abis tu aku start carik tiket, biasa lah, dah macam balik kampung hari raya...semua tiket sold out untuk hari senin for Eltibina, Sri Maju, Alisan, Causeway Link..ni semua yang top hits nye la. Abis tu ada satu syarikat bas tak famous masih ada tiket...dia nak jual 60RM. Siak ah...60RM? aku tahu la semua nak carik chance kaya cepat..
Tapi...its double siak... Apa aku chop duit ke?

So aku biasa la pegi kat bas yang gagap...( teka teki, dalam banyak2 bas? bas apa gagap? )

K..K...K...L hehehe

So nasib baik kul 6 nye hari senin ada satu tiket lagi gi JB. so aku grab...27RM. ok la tak bleh nak argue the price, still reasonable....

KKKL bagus tau, tak hegeh2...dorang pun cam Konsortium la, established gitu, staff pakai tshirt company...
6.10pm terus zoom...
nak jadi ceta kat Johor, aku rasa kat Pagoh...rosak siak...Aku cakap abis la kalo kena bas hopping yang lain..kena diri ler...nasib baik driver expert boleh repair..
Bagus ah KKKL nye driver..courteous siak.. orang cina. Buat pengumuman multi languaga, bleh siap abis cakap Terima Kasih lagi. Best ah I like.

Kelakar sampai Larkin, SJE dah tutup kaunter so thats a sign ada big jam..
Aku sampai immigresen JB nak kat midnite..naik 170 yang dah macam sadin.
Aku tak bedek...dia punye jam nak masuk SG, panjang giler.
Tapi pasal naik bas so biasa ah, ada sikit laju..
so even dah 12.30am, tak jadi hal..bas 170 masih banyak..SJE pun ada aku naik bas dorang...

Anyway, ntah apa aku ceta...sebenarnye...Aku harap Konsortium cepat2 solve whatever problems they are having ler..pasal aku suka bas dorang...
Anyway 15 Jun ni ban dorang clear.

4 comments:

BENTARA said...

wehhhhhhhhhh lu kijer apa eh... turun naik kl singapore ni? import eksport ke apa?

deaf_angel said...

aku keja spore la.
banyak ko nye import export haha.
Aku keja biasa je makan gaji..tapi skarang keja shift pagi petang malam so biasalah off days rest days tukar2..
so bila off day n rest day wa balik kampung ler hehehe

matakucing said...

mmg thrill la ekeke
tiket abis...bas rosak..hahaha

deaf_angel said...

ha ah sey...nak2 kalo ngah musim yang bas tiket semua sold out, abis tu belum beli tiket lagi, nak gi mana2 jual tempat tiket, hati berdebap gedebup...

kalo bas rosak pun sama...

ooo the trauma..hahaha