Friday, May 2, 2008

review Ramli Sarip Boxset - Ziarah Seni (pt ii)

Continuation...the 3rd cd yang rata2 semua lagu2 slow radio selalu main nye.


CD3 ( Asli Dan Tulus )

1. Intro - Interview time ada kawan2 Ramli Sarip lain kat studio so soalan apsal ramai kawan time kat studio? So Ramli Sarip bla bla bla kawan...kawan...then ceta dia takde transport, kawan hantarkan, belikan makan etc etc..
2. Bukan Kerana Nama -
dari album Ramli Sarip Bukan Kerana Nama ( 1986 )
3. Kenyataan -
dari album Ramli Sarip Bukan Kerana Nama ( 1986 )
4. Istilah Bercinta -
dari album Ramli Sarip Istilah ( 1988 )
5. Kau Yang Satu -
dari album Ramli Sarip Perjalanan Hidup ( 1987 )
6. Ramadhan -
dari album Ramli Sarip Warisan ( 1989 )
7. Perjalanan Hidup -
dari album Ramli Sarip Perjalanan Hidup ( 1987 )



8. Ku Di Halaman Rindu -
dari album Ramli Sarip Seni Dan Suara(79-89) ( 1989 )
I LOVE THIS SONG tak pedulik Lefthanded ke, Nash solo ke,Ramli Sarip ke studio ke live ke, ( this version lagi sad dari Lefthanded nye version ) tapi paling poignant aku pernah dengar or tengok is masa Nash bawak lagu ni kat Rock Opera nye show kat Esplanade ngan si piano player Singapore Idol tu si Iskandar or sapa ntah...dahsyat! You can hear the proverbial pin drop punye moment. ( ooo today I learnt a new English term so you will see that term often in this blog from now onwards )
9. Lahirnya Sebuah Puisi -
dari album Perjalanan Hidup ( 1987 )
10. Layarkan -
dari album Ramli Sarip Istilah ( 1988 )
11. Kasih Tak Kesampaian -
dari album Ramli Sarip Warisan ( 1989 )
" ku pujuk hati nan rindu, melihat engkau berlalu, terpegun bagai bermimpi, hilang kau dari sisi, kiniku bersendiri.. ".. touching siak I like this song so much also, one of the songs bila aku bukak radio dulu2, aku harap dj main ler. Ni lagi satu evergreen sampai bila2 pun. Satu benda eh, Ramli Sarip always have the best lyric writers.
12. Doa -
dari album Ramli Sarip Istilah ( 1988 )
13. Teman -
dari album Ramli Sarip Seni Dan Suara (79-89) ( 1989 )
K, sorry wa intermission kejap, wa nak promote XPDC Samurai sikit.. -Aku suka lagu Teman by XPDC.
" biar ku pujuk ke mari..hati yang sedang pilu " ewah! cair siak.. k back to Ramli Sarip Boxset review wakaka.( adoi sakit perut ketawa sorang2 )
14. Warisan Alam -
dari album Ramli Sarip Warisan ( 1989 )
15. Kumiliki Bayanganmu -
dari album Ramli Sarip Perjalanan Hidup ( 1987 )
ni dah start si katijah ibrahim duet2 ngan ramli sarip eh. This song not bad. those kasih sayang thingy songs.
16. Oh Rohani -
lagu baru / versi unplugged



So ni cd is the one with the s l o w e s t songs,..nak masuk tido nye cd la kira..cd masa time jiwang2 gitu.. tapi still most songs are gems yang radio pun main.. yang pakcik makcik suka gitu...
Ku Di Halaman Rindu... one of my most feberet songs, and sampai buat tajuk blog lagik.. and of course Istilah Bercinta...depressing siak.

Kau Yang Satu.. aku suka lirik dia..Rock rock jugak tapi....
Ramadhan.. another lirik unsur keagamaan atau how you call it? lagu berunsur nasihat dan ingatan? whatever tapi most important impact dia kat orang2 cam aku.

Sweet Charity dulu2 ada lagu Hujan. Oooo I love that song, tapi by the time Ramli Sarip solo...Perjalanan Hidup/Lahirnya Sebuah Puisi gitu...memang makin banyak lagu2 jenis2 gini..liriks yang power giler. Lagu2 yang kena pasang telinga, hayati content dia, then realise ha ah siak...satu benda pun blum get ready lagik. Hancor Bocai.





Nanti senang sambung last cd and the booklet itself..

8 comments:

Saudagar Mimpi ... said...

Mmg tak dinafikan seleksi lagu dalam CD ni radio friendly giler.Mmg tangkap jiwang la. Walaupun CD Ramli Sarip Asli Dan Tulus ni tak ada dalam koleksi aku....tapi aku ada kasetnya dulu. Pernah aku cari satu KL tapi jumpa. Kata tauke tu sudah tak de print lagi...

deaf_angel said...

ramli sarip nye lama2 nye dah tak bleh jumpa le. Kecuali ko gi kedai2 kaset lama gitu ko carik kaset dia tak pun ko gi tanya sapa2 ada kaset2 buruk dia dorang masih simpan

xrajunax said...

wah

minat betul brader dgn ramli sarip

dari singapura ke ni?

zan said...

Deaf. Apa kata ko buatkan aku satu copy untuk box set ni..hehe. So nanti bila ko datang KL, boleh kasi aku. Amik la sikit kos ko untuk "bakar" cd ke, nak buat cover baru ke..heheh. Boleh?

deaf_angel said...

hi xrajunax..
aku minat ramli sarip gitu2 je cam artis2 lain..tak segiler aku minat iron maiden

deaf_angel said...

zan aku sebenarnye memang selalu kat kl nanti eh aku ada burner ke hapa ke..smua dah rosak ler, aku punye dvd bootlegs maiden baru pun semua tak bleh burn lagik huhu

lin said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情

retrosai said...

Salam deaf

Awak ade tak archive untuk gambar2 yg dipaparkan dalam blog awak mcm di post ni? dah tk boleh tengok lg lah di sini...