Saturday, May 31, 2008

rollercoaster

cam biasa, semangat tu ada, tapi skill, ( dua ready made excuses ni- ) tangan gigil dan kualiti kamera yang pekakbadak jadikan gambo aku ambik smua hancor bocai as usual, tapi yang penting kita happy, betul tak? and I am proud of my already berkarat, faulty off button, secondhand FZ30 kiss kiss kiss.



So that day aku tak keja so aku gi Berjaya Times Square snap foto rollercoaster tu hari..Ni ialah the disaster photos that came out. Maybe aku nak try lagi bila cuaca terang, tu hari mendung ah so tak banyak sunlight datang dari glass wall tu kot ( lagi satu ready made excuse hehehehe ).



as usual click all photos to enlarge them..Bleh nampak apa tu eh? Noise eh? whatever its called tapi buruk la kalo besarkan.



aku rasa aku nak gi stadium nengok bola, then aku nak try snap lagi...aku pernah try semifinal Spore-Thailand aku cuba snap, hancur siak bila aku start zoom sikit je, tu kat national stadium nye lampu spotlight kuat, dah hancur rabak..maybe aku nak try Stadium Bukit Jalil lak...hehehe. Jom heboh minggu ni eh.. .



yang pusing2 tu aku try snap dapat gini...



Anyway ni semua yours truly petik gambo sambil godey2 sport mode k..dont prey prey ok...yo yo eh siak aku adjust2 kamera. Korang tau, memula aku cuba pakai manual adjust shutter speed, gelap terus siak bila snap, still lots to learn la, aku nak kena hunt 2nd hand dslr ler if possible. Nanti ah kalo Ross Halfin nak jual kamera dia secondhand kat ebay, aku bid k huahaha.

Aku ceta kat kawan aku, dia cakap kat aku
- adjust ISO
- adjust speed lagi sekali
- pakai tripod. pakai tripod? hahaha...lawak ah wa nak pikul benda tu.

6 comments:

MindHeartBodySoul said...

Heeee....tringat aku dedulu taun 1994 -1996... masa tuh kalu nak main mender2 cam ni aku gi The Mall yg ada Yaohan next to PWTC...

Aku suker benar naik Matterhorn macam dalm photo no5 tuh, pas tu aku suka naik Noah's Ark, duduk belakang sekali seat, bila dia turn, aku sudah macam jarum jam pukul 12...180 degree from floor surface...


Aku suka nengok ko 'bereksperimentasi' cenggini, bila nak jadi ni?

deaf_angel said...

matterhorn ? noah ark? waw.
ko ni mesti kaki fun fair eh.

noah ark tu terbalik2 nye kerusi tu eh? giler ko benda tu. Terpekik2 orang naik benda tu. Lawak.

Aku saje je ambik2 gambo ni, hiburkan hati je haha. Dalam hard drive aku ntah cam2 gambo ada aku snap...tapi memang aku tak reti ambik kalo suasana tak terang, pudar gitu. Susah ler. Bintik2 Noise tu aku tak reti cammana nak godey.

MindHeartBodySoul said...

Aku bukan kaki funfair...
Tapinyer aku suker esp. kat Genting Space Tower tuh... sampai' evoporated' darah aku... best aku still tak turun2 walau org sebelah kiri kanan aku dah tukar orang.


Pun yg kat Sunway Lagoon tuh Tomahawk... i like it very much.

Cuma aku fail satu benda seumur hidup aku tak boleh stand dlm banyak2 benda cenggini.."Flying Carpet' SENTAP MAUT sampai tersembur2 saliva aku menjerit... turun sampai tak boleh jalan mengeletar lutut dia punya sentap!

yang lain aku lulus tak gigil2 pun...

Aku punya dream nak bungee jumping lak pas nih... (yg rendah2 udah ler takat bangunan 2 tingkat, ada ker?)

deaf_angel said...

ko tahu eh triple s nama benda2 ni semua eh..
aku tak terperasan... aku suka tengok orang main, tapi aku tak suka take part...tak konpiden langsung.

Anonymous said...

Hаving reaԁ thіs I bеliеved it ωаs ѵeгy enlіghtеning.
I aρρreciаtе you spenԁing some time and еffort to ρut
thіs content together. I once again find myѕelf spending ωay toо
much time both reading and leavіng cοmments.
But so what, it was still ωorthwhile!

Also viѕit my webpage ... buy ephedra sinica

Anonymous said...

Hi! I сould havе ѕworn Ι’ve been to
this blog bеforе but aftеr goіng thгough a fеw of the posts I reаlized іt’s nеw tο mе.
Anyhow, Ι’m certainly ԁelighted I came аcross
it and I’ll be bookmarking it and checking bаck often!


Stοp by my site :: buy xenadrine with ephedra