Thursday, May 8, 2008

puduraya after midnite ( pt i )

My girl, my girl, don't lie to me
Tell me where did you sleep last night
In the pines, in the pines
Where the sun don't ever shine
I would shiver the whole night through

- dulu aku ada satu kawan, suka betul nyanyi lagu Nirvana ni.

( click photos to enlarge )
aku once in a while mesti tampal gambo2 puduraya.. A special n critical place for yours truly.
Anyway ni kali lets take a look at puduraya from a different view..bila bas semua ngah takde...about 1am to 5am gitu..when all you can do is wait...or sleep..or just nengok pemuzik jalanan smua busking deret KFC tu...mencarik rezeki..



kat bagian hawker center dia..



kita pikir kita susah...ada orang lain lagi susah...merempat...sapa pernah rasa, mesti tak mau ada orang lain rasa sama ..



sweet dreams are made of these..



all kinds of people here...with the buskers memecahkan keheningan malam..nyanyi lagu2 M Nasir tanpa sapa2 pedulik..



Aku suka foto ni..couple ni stroll hand in hand dalam puduraya..tunggu 1st bas kot..normal times, jangan mimpi nak jalan gini macam dalam puduraya


Tempat ni...banyak ajar aku humility...and be thankful for what I have...


nanti senang sambung k gambo2 waktu Puduraya sedang tidur.

12 comments:

matakucing said...

deaf
salam kenal dari antara aku peminat blog ku dihalaman rindu ni..
ko ni koje part mana eh..kl ke s'pore

deaf_angel said...

aloha lagendarocker
aku keja sg, aku org sg, asal sg, tapi selain tu lain smua aku msia hahaha

deaf_angel said...

matakucing..

gi website ko, I really enjoy myself.

matakucing said...

haha tq deaf
aku start tulis blog pon sbb aku terjumpa blog ko tu (kire aku terinspirasi dr situ )..enjoy je bace

deaf
rajin ko ulang alik kl eh

up the irons

ladychikiller said...

klassik ini puduraya.
sungguh indah pandangan panorama..kuala lumpur..kuala lumpur..related ah lagu ni dan puduraya..bagi orang merantau ke KL, puduraya mmg klassik dan sejarah..and this post is briliant!

deaf_angel said...

wei killer..
puduraya nye banyak yang tak perfect yang buat tempat tu best eh

dilaOHdila said...

dep.....
suka aku tengok view kat sini
selalau aku tengok sesak penuh dgn orang
bila hang gi KL dep?-)

** dep...
kekadang aku bosan tgk bground umah aku tuh
sesekali nak kene tukau gak (ahak)

MindHeartBodySoul said...

Last skali aku naik bas di Puduraya tahun 2003. Naik bas pukul 1.30 pagi.

Masa aku blajar dulu, ada nak naik bas kul 12.30 malam... lengang ajer Puduraya, maka kuarlah kutu2 rayau...

Ada aku nengok TV satu programme tu tanya.
Kuala Lumpur tu apa?
Ada yg jawab Kuala Lumpur itu Jln masjid India.

Ada jawab Kuala Lumpur itu Chow Kit.

Dan ada yang jawab Kuala Lumpur itu Puduraya.. (siap dengan reasonnya...)

SZejak ada Hentian Duta nih, aku kalo naik bas balik Utara ikut situ sahaja. RM10 teksi dr umah aku.

deaf_angel said...

dod ko gi memalam ah lepas kul 1..best ah..lagipun malam dorang tak padam lampu tau...so safety semua ok

aku balik kl every off day mesti balik nye..tu ah aku ngan puduraya ni ngam eekekke.

aku pun cam boring la ngan aku nye..nanti aku senang aku nak experimen la.

deaf_angel said...

triple s
aku lak ngan puduraya ni tak tentu, kalo aku sampai kadang2 petang..kadang2 aku sampai 4 pagi pun ada... nengok aku naik bas gi KL kul berapa la..

kalo aku nak naik bas dari kl lak..pun tak tentu kadang bas pagi2 buta, siang hari, midnite..kadang2 ko tau la konsortium..tiket taruk 12.30am tapi bas datang 1.30am...tapi no prob la bas gi Spore ngan JB berlambak..

zan said...

Classic view of PuduRaya. Kalau ko sampai pudu pukul 3-4 pagi & kau nak carik barang2 2nd murah(curik?) Ko boleh jalan hala ke Petaling Street. Area belah belakang baskin robin tu. Ada satu lorong orang panggil pasar karat (tak tau ade lagi ke skang ni). Banyak barang murah kat situ..Mat pet pun banyak..hehehe

p/s last aku pergi pudu pun tahun 2005 kot..pickup orang..huhu

deaf_angel said...

zan kang aku jalan sorang2 kat lorong 2 belakang tu kul 3 kalo aku jumpa Eddie cam mana ah? wakaka.

Takdelagi kot, tak pernah nampak aku or aku salah explore huhuhu