Sunday, April 5, 2009

all we hear is..

aku tak dengar radio, so aku memang tak tahu langsung pasal lagu2 terkini ke hapa ke. Tapi pagi tadi dalam bas mara, 5, 6 orang pax je, driver pulak pasang siaran radio kat smua speakers. So layan je la.
saluran Sinar FM, progrem carta SMS. Kuno sey.. CRK, Laksmana, MAY. I like. at least lagu2 aku tahu, dari dorang main lagu2 zaman ni, aku langsung tak paham.

Anyway, tu hari aku turun bas kat puduraya, besar sey iklan banner progrem radio si Aznil. Jangan harap ler aku tahu pusing2 tuner stesen kat radio carik saluran berapa.


(click to enlarge)
cam biasa keluarkan henpon, snap.

p.s - sampai skarang radio gaga masih kasi aku shivers gitu..best giler nak2 kalo live aid or wembley 86.

7 comments:

Takilala said...

Sinar FM tu bertemakan retro music. Tu yg bnyk lagu2 lama kluar.
"All we hear is Radio ga ga
Radio goo goo"... Tapi sebut pasal radio, kat telinga gua main lagu ni "video killed the radio star..in my mind and in mycar.." huhuhu

berteromber said...

citer pasal radio ni teringat aku radio spore tahun 80an dulu rancangan "Pop Rock" oleh Arwah DJ Adnan Maswan...time tu Johor sekolah hari ahad...so berebut aku naik bas nak balik cepat pasal nak dengar rancangan ni pkl 2 pm...time tu..tu la satu2nya rancangan rock yg ada kat radio...tak macam sekarang...hampir semua stesen radio ada segmen khas untuk rock....semalam petang (ahad) masa drive terbukak trax fm pun ada segmen rock...main lagu2 rock 80's pulak tu..best...

apa2 pun alfatihah untuk arwahnya...

eddie dewanaga said...

sinar fm yg gua suka time pagi2...

saleh yaacob punya berbual... boleh terkucil2 beb gua dengar!!!
sesekali diorang layan CCR, Bad Co., U2, Led Zep, Scorpions dan Queen..

memang bikin gua termenung..

Queen ni kalau track Fat Bottomed Girls atau Another One Bites The Dust... perfect!!!

MindHeartBodySoul said...

Aku pun dah lama tak dengar radio...
Dolu2 masa belajar aku suka layan Time Highway Radio, DJ Isma Halil... Rock Kapak...

Maser dinihari study nak exam last minute ker, buat revision ker, buat assignment ker layan THR...

Kengakadang basuh baju pukul 2 - 3 pagi pasang radio kuat-kuat masa study dulu2...

deaf_angel said...

tahu korang eh cenel2 radio ni smua eh..
yep...Anda Mau Rock?? progrem Adnan Maswan huhu.. those were the days.

zan said...

"Video killed the radio star".. OST "Empire records" kan?

Layan tengok Liv Tyler 1st appearence..

portdy said...

orang2 JB/Pontian memang ramai followers radio2 Singapore ni . janji kuar lagu2 rock.