Sunday, April 12, 2009

jumpa ac/dc interview promo

smalam sampai dari kl ada time kejap, aku ingat nak gi carik bdb diskorama nye lp (dan jugak Maiden of course), pasal aku nak genapkan koleksi black dog bone aku tujuh original piring hitam. Dah agak dah, takde, tetapi..aku jumpa ni for lapan ketul.


(click all to enlarge)

Photos and info of -
ACDC Special Radio Interview Disc
Atlantic PR 562
Wea Promotional Copy Not For Sale (lp dated 12/12/83)




Ni aku rasa ialah zaman flick of the switch pasal kaler putih.
Aku tak kumpul ACDC jadi aku tak tahu pasal koleksi dorang sangat. Masuk ebay smalam aku nengok ada orang jual ni 75US? biar betik.
Apa pun, ni record looks interesting dan worth collecting, nanti senang bleh cek out the content.
Apa pun petik gambo kejap sbelum aku gi keja.

Menarik tulisan kat kertas ni untuk dj radio putarkan.. korang bleh click and enlarge kalo minat.




kertas inlet dia




Kalo ada peluang nengok mana2 rok band, selain Air Supply dan Bee Gees, aku memang nak nengok ACDC live. Ngan dorang punye meriam tembak2 ler, rosie ler, ketapi nye loco terbabas ler, dan dorang nye pop songs yang famous2 tu. Pasal aku ni tahu lagu2 ACDC yang pop je huhu.. Tapi apsal Heatseeker dorang tak main lagik eh? tu aku suka. Apa pun kalo aku bleh song request satu lagu dorang, mesti ler Its A Long Way To The Top.



all in all, ni memang a good find ler untuk aku.
just to think dulu2 remaja kita sangka macam2 acronym untuk acdc tu
after christ devil comes ler, anti christ devil child ler,
padahal its just straight forward alternate current direct current aje muehehe.
apa pun, ada lagu2 dorang memang best giler

5 comments:

Takilala said...

deaf, dah main game ps2 Rock Band:ACDC? Rok woo.

berteromber said...

aku ACDC susah nak hadam la..dah try banyak kali pun susah...ada la 2,3 lagu yang masuk..

For Those About To Rock We Salute You!!

deaf_angel said...

ps2 acdc ada ke? nanti senang aku gi recce. aku ni bukan reti sangat picit2 controller tu hahaha..asik fail je.

yep, acdc tu aku tak paham sangat, tapi kalo thunderstuck, heatseeker, who made who, moneytalks, hells bells, ah ni jenis2 pop aku suka

hf said...

ini RARE deaf ...
RARE !!!!!!

Anak Pendang Sekeluarga said...

salammmm....jemput muzakarah di blog saya......ye....