Thursday, April 30, 2009

dada rekods..strangers yg tolong aku...maiden cd singles

Sapa dah angkat tu Killers Japanese Pressing LP? Adakah yang sedang baca blog aku ni? haha. If yes, Untung ler ko.
Aku lambat pasal takde fulus, then bila gi Bishan tanya, budak tu jawab 'aiya...someone get it already, you never say you want', hampa sey huhu, Benda gini sapa cepat dia dapat. Takpelah..takde rezeki. But I do hope, I get that elusive Rock In Rio triple lp huhu.


(click all to enlarge)

ok ok, tak guna cerita koleksi yang aku angan2 mat jenin, tapi cerita koleksi cd singles Maiden aku ( plus one EP ) yang aku ada dan jumpa balik haha.
Bayangkan....
Dulu2 tu...Dada Records, ni ler heaven aku. Sapa tak tahu Dada Records tu ialah kedai satu apek suami isteri kat Funan. Eksen ler dorang, tapi koleksi Maiden dorang memang super ler untuk aku. Maiden heaven shop haha.



CD Singles dorang jual cuma $12 gitu. Bayangkan...kalo aku tahu, aku gi beli semua Fear Of The Dark Digipak Single tu haha. Bayangkan aku lagi bleh carik serial no ada 666 kat digipak tu. Tapi tu tahun berapa?$11 zaman tu memang lumayan sangat tapi minat punye pasal. Kat ebay sekarang dah berapa puluh US$ or pound dah kalo jarang2 sangat ada orang letgo.
Aku was looking kat ebay, harga2 pasaran cd singles Maiden dalam koleksi aku sekarang, fuyooo giler.
Tu pasal aku switch kumpul vinyl haha. Tapi vinyl pun dah abis dah kat kedai2 dah aku nengok. Ebay jugak 100% nanti..Dan aku terpaksa perang bidding ngan orang giler cam aku dari seluruh dunia untuk benda yang aku terpaksa admit, tak datangkan hasil dan kerja bodoh. Tapi..dah terminat. kwang kwang kwang.








Aku takde dan konpem EMPAT yang bawah ni pasal aku dah bongkar semua gerobok kat rumah mak aku, konpem dah takde cd singles Maiden aku terhilang..
Ni aku takde, dan mungkin aku takkan ada ngan harga dorang dah 'da bomb'.
- Can I Play With Madness ( cd single 1988 bukan First Ten Years edition )
- Infinite Dreams ( cd single 1990 bukan First Ten Years edition )
- From Here To Eternity ( ni paling suay, apsal dulu aku tak beli kat kedai, hah, sekarang mampos harga kat ebay, so ni aku ada 7 inci single aje ).
- Man On The Edge part 2 yang nak masukkan kat dalam kotak hitam tu haha. Harga pun nak mampos dah aku nengok kat ebay
.
Why ebay? pasal aku dah tak bleh jumpa kat mana2 tempat dah in Singapore, JB, KL.
Man On The Edge memang problem, tu jam Dada Records pun takde ni single tak salah aku, aku dapat kat ebay, kotak dah pecah sikit, so murah tapi ada Blaze Bailey sign.



Ada lagi a few aku dapat dari ebay, tapi Lord Of The Flies tu ada budak Argentina kasi aku free. Aku lost contact ngan dia dan aku sedih sangat. Satu fan Maiden yang tak pernah lokek ngan aku hantar aku macam2 cd percuma haha. Aku masih ingat, cd Rainbow Down To Earth pun dia hantar aku. Best nye Maiden fan. Kadang2 tu fikir jugak kat all these strangers yang banyak tolong aku. The best ever was this US guy guna nama AnalogKid yang best sangat sampai hantar aku Jepun pressing ...AJFA (note the three dots, it must have the 3 dots in front ) nye cd as a sign of friendship. Tu jam mana ada dapat jepun pressing huhu.

Ada dapat dari Italy, satu mamat ni suka mintak aku carikkan dia cd pelik2. Tapi yang ni is purely music trade, no friendship. Lama dah cerita ni.

Tu ler, aku belek2 balik satu2, aku teringat macam2, mana aku beli, bila...dapat kat mana, dari sapa...aku buat apa tu jam? kerja kat mana? cammana hidup aku tu jam? nostalgia. kenangan...

So here it is my humble collection of Maiden cd singles. The Outside, Inside, Back and the disc itself all captured courtesy of my nokia henpon.



www.deafforever.multiply.com/photos

10 comments:

JAIRO said...

hahahaha deaf melepas lagi ker? heheheh takper cuba lagi... next time kasi tinggal deposit sikit hehehehehe

deaf_angel said...

melepas ler. kalo boleh kasi deposit 10 ketul , aku bayar penuh tahun depan? boleh jugak.

PORTDY said...

Nampak kat bawah tu single Wasting Love" ..my feveret Maiden ballads heheh walaupun ramai yang tak suka huhuhu.

Wasted years n Wasting Love

2 lagu yang wa suka ya amat..

matakucing said...

tak tau nak ckp ape..maiden mesti happy ada fan cam ko

Abang Ben said...

Man on the edge box tu lama dok perati kat eBay tapi manjang tak mampu je...

Semalam baru dapat No More Lies EP. I'm very happy!

Abang Ben said...

baru aku perasan... ko takde From Here To Eternity.

Aku ada EU and Japan pressed hehehe...

deaf_angel said...

mm dah tak bleh jumpa kat kedai ler

ebay ada tapi aku tak comfy ngan price dia

berteromber said...

agaknya kalau aku nak kumpul camgini berapa tahun la ambik masa ek..teringin...tapi semangat tak kuat la..

Takilala said...

best..best aku tgk. Smlm aku ada tgk cd IM FotD versi enhanced printed in malaysia yg buat aku musykil sgt2. jewel case dia print logo WEA dan kat belakang (tampal kat dlm) ada stiker diedarkan oleh WEA (cutting stiker pun senget2). Inlet ada logo EMI. harga standard ori m'sia. agak2 ori ke tak?

Abang Ben said...

takilala...

aku ada spare CD enhanced tu satu set (tolak FoTD je takde). Kalau berminat, boleh layari sini http://koleksirockmetal.blogspot.com/2009/04/cd-untuk-dijual.html

sori deaf, hijack lu punya blog hehehe...