Wednesday, April 15, 2009

makan ( what else? ) dan kertas magik wings

Firstly,
aku lama tak cerita pasal apa aku makan, so meh aku merapu.
aku avoid makan kalo bas yang aku naik masa kat North South Highway berhenti kat tempat makan dan bukan toilet break aje. Pasal, pada aku tempat2 gini harga sembelih.
Tapi tu hari, aku lapar lak, so kebetulan bas berhenti kat Pagoh (ye kot? hehe)
so aku nengok nasik ayam nye gerai harga tiga steng. So aku fikir ok ler tiga steng kan, so aku try. alrite ler for that price and location.
So kalo bas express korang tu berenti kat Pagoh heading towards arah selatan, korang bleh try yang gerai kalo korang masuk main entrance tengah kan? korang jalan gi belah kiri.
ni gambo dia.

(CLICK ALL PHOTOS TO ENLARGE)


dan ni lak bas2 yang berederet dan kalo korang bleh agak mana satu bas Mara?

Tu hari aku beli advance tiket Transnasional lak,aku bleh kena tanya lak 'awak nak duduk atas ke duk bawah'? Wah sey...adakah Transnasional akan mengovertake Mara sebagai bas feberet aku? pasal dorang lagi banyak trip cam Konsortium dulu2 yang tiba2 berbulan aku tak naik. Apa pun, yang eksiden kelmarin kat Rawang or something tu memang sad ler.
The question is, which seat is safer? depan? blakang? tengah? tepi tingkap? dan kalo double decker, atas? or bawah?

ok ok ni lak tu hari aku balik dari keja malam, lapar lak so aku decide to have breakpes at Long John Silver. So aku try ni benda, ntah apa nama dia? golden sandwich ke hapa ntah? aku bedal je..tapi aku ingat aku mintak ikan. lawa brekpes dia..




hah ni lak lontong goreng, tapi lain sikit kan? aku rasa more suitable panggil lontong ambeng huhu. ni kat Larkin.



lagi satu kat larkin yang ni aku nye favorite, mee hoon soto.
ni yang kedai hujung tu kat belakang tu tapi bukan kedai terakhir tau, ni yang kedai brader2 melayu nye ok.
sorry ler gambo tak berapa pengsi. Tapi rasa pengsi.



ni lak kat mana eh...depan Mustafa yang ni..
capati...



ni lak nasik lemak central...still one of the best for that nominal price.



ni lak...aku snap gambo kucing ngah membuta kat larkin masa aku ngah tunggu bas, kalo korang terror, mana satu mara, mana satu plusliner, mana satu transnasional muehehe. Aku ingat aku nak buat satu koleksi gambo tiap2 design bas express. Tampal kat sini.



aku asyik lupa je la nak snap gambo feberet mee goreng , nasik goreng cili padi yang aku suka makan. Nanti next round..
Anyway aku tak perasan, Myojo chicken curry skarang ada minyak eh kat dalam?
dulu cam takde je tak salah aku...apa pun sedap wei myojo ciken kari



Secondly, pelan2 updating koleksi aku kat multiply, ehhh... aku ada lagik inlays versi kaset..


(click all photos to enlarge)

ok ler, kaset memang dah lama buang dah, tapi ni smua aku jumpa dalam kotak kasut. ada jjr2 nye kaset kat dalam wooo...boleh lah nanti senang aku buat topik blog 'kenapa saya tak buang kaset juara juara rock 2 yang dah lebih 20 tahun itew?'. Rasa nye jawapan dia pun korang dah tahu kan?
Becos pada aku, its one of the best malay rock kasets in the history rock melayu. Memory beb,...takpe ni smua lain kali boleh colok.

Actually yang kat title tu ada word kertas magik tu ialah kat best of wings versi cd ngan kaset dua2 ada halus2 printed(embossed??) logo Wings kecik2 kat seluruh kertas packaging inlets dia, tapi versi cd memang terang sikit, kat versi kaset pun ada, tapi tak clear sangat...tapi tetap ada...
Best eh packaging dulu...aku seriously cant be bothered pasal ni masa beli bila keluar dulu2 until aku dengar korang smua cakap. Then aku cek, ah ah ler. Anyway apsal aku ada dua2 versi? ntah eh, aku memang giler zaman tu. Sayang banyak aku dah buang..


Nampak tak?
Click to enlarge.. yang bawah tu cd version ok la kot boleh nampak logo kecik2 tu, tapi yang kertas atas tu kaset version, aku try snap pakai henpon, tak timbul ler..but hope you guys yang tak pernah nampak get the idea..

www.deafforever.multiply.com/photos

10 comments:

hf said...

Ok..
best cerita bus/makanan kau deaf...

banyak blog budak singapore aku tengok..

kau sorang je budak Melayu Singapore yang macam budak Malaysia Melayu.
Serious !!!!!

Ok,pasal Best Of Wings tu ..
kau memang untung dapat CD Version..

tu sekarang aku gemar pulak simpan dua2 version..
senang nak tengok ape yang sama/tak.

*** cover Best Of Wings tu tak silap hasil tangan arwah Jalil Ngah ...

dilaOHdila said...

salam dep
tq kerana tak lupa aku (hehehehhe)

waduh ni makin mantap gambaq hang dep
ni sure training giller,
marbelles menarek. sharp giller
tapi hang dah suruh perot aku berbunyik pagi ni
sedapnya dep

Takilala said...

bas MARA yg kaler emas tu ke? aku dulu slalu layan bas TRITON, sebab bas tu je aku tau pegi Shah Alam dari larkin.

rimanilzah said...

akun suka naik bas. boleh baca buku. boleh tidur kalau malas baca buku. deaf, aku pun suka cerita2 ko ttg makan.

ekha@bella said...

dh lama x naik bas express sbb parents dh lama pndh selangor. lau time stdy dulu merasa la kematu bontot duk dlm baslk kb. hehe..

ekha@bella said...

*blk kb

deaf_angel said...

hehe dah baca dah komen korang smua.


nanti aku tampal2 lagi, banyakkk koleksi makanan2 aku makan haha

matakucing said...

aku tau bas pluslines tu yan gkaler hijo, transnasional kaler gold tu kan belah ujung..ermm ko makan sekali harung ke deaf..dasat ;)

eddie dewanaga said...

brader... lontong yg lu kena tu, lontong kering beb, lontong basah ada kuah lodeh... lontong goreng macam mee goreng cuma tak guna mee, guna nasik himpit/lontong...

dah berapa lama gua tak turun terminal larkin, sejak2 gua tukar kerja dulu, ada satu kedai kaset beb kat atas tingkat 2, kedai kaset Hani, gua lupa nama betul ke tak... situ la tempat gua carik stuff dulu2, brader yg jaga dulu kalau beli dgn dia selalu discount(harga kawan2)
*byk old stuff kat situ.

MindHeartBodySoul said...

Salam...
Firstly, aku nak puji... improve dah ko snap gambo makanan... takde dah macam ko snap lauk sahur & buka posa tahun lepas... aku suka soto tuh.. pergh...


2ndly... teringat kaset Best Of Wings... hehe... teringat lagu RANTAI dan Midnight Blues... nakal betul lagu2 tersebut & aku teringat kenakalan aku &sepupu aku pasang radio kuat2 melalak sampai satu kampung dengar... ambik penyapu buat gitar... tahun 1992...