Monday, April 27, 2009

still i'm sad

1)- hari jemaat ( kelmarin ), ada this bapak ( indian Muslim , asal India mari, tapi keja dan duk S'pore ), ngan anak dia tujuh tahun boy, mati dari tingkat 24 kat Bukit Batok.
Tingkat duapuluh empat!

(click all photos to enlarge)
Sokkabar tak cerita banyak, tapi first reports keluar cakap orang nampak polis ngah cuba tenteramkan bapak ni sebelum tu. Ntah eh..Kot dia buang anak dia dulu sebelum dia ikut terjun?
Dia lagi siap cakap kat bini dia jangan masak, dia lepas balik Sembahyang Jumaat nanti dia beli nasik beryani.
So tak tahu ler dia sempat gi semayang jemaat ke tak.
Anyway, tu hari ada budak tempat keja aku baru bunuh diri jugak, tapi bukan orang Islam. Siot, aku cerita pasal dia sorang2 malam2 gini, seram lak huhu.
Musim suicide kot?
Kawan aku pun cerita kawan dia pun last few days bunuh diri jugak. Funeral close casket. Bila bukak casket last time, mak dia tak mengaku tu anak dia pasal muka dah berubah putih jadi hitam. Bloated lagik. Ye la, berpuluh jam dalam air. Decomposed.


2)- Kawan aku last few days cerita dia gi walk in interview satu company besar ni, ramai melayu dia nampak ngah apply kerja. Muda & Tua. Times are tough, carik keja susah. Yang ada kerja pun, ntah besok ntah lusa, seribu satu persoalan. Tapi tu ah, kita orang Islam kena sabar dan tak boleh putus asa. Aku tahu cakap tak serupa bikin, tapi mintak2 apa pun masalah dapat diatasi.

3)- Bila rota aku keja malam, aku akan standby bawak cd2 temankan aku sorang2 dah ler macam2 bunyik pelik boleh dengar haha. Seram jugak tapi apa boleh buat hehe.
Then aku realise..
tiga2 cd aku bawak,

tiga2 cd banyak lagu buat aku sedih. Kot dah tua ni, increasingly fragile. And this is why I cant stand Led Zep kadang2, nak pasang cd2 dorang kena nengok mood. Ada lagu dorang sedih sangat..Apsal No Quarters tu buat aku sayu.. Yang beberapa lain kat cd Great White tribute ni jangan cakap ler..
Anyway, cover dia jembu kan?

(click to enlarge)

Ni lak Savatage - Gutter Ballet.. Kaset dulu tu, 1989/1990 tu, aku suka giler ni kaset.
Then dah keja, terus upgrade cd huhu..

Also sebelah tu Ghost In Ruins.
Nanti senang review sikit Gutter Ballet ni.
Very feeling, romantic and fikiran album untuk aku.
Apa siak title lagu Thorazine Shuffle? wakaka. Thorazine tu kan pil khayal boleh kasi brain damage huhu. Those were the days eh 80an. Sapa membesar zaman tu boleh nampak macam2 benda yang menjahanamkan diri.

16 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

aisey..ko citer psl suicide nih sedih la pulak. member aku indian zmn skolah dlu pun byk da kiok jugak. alahai...

err led zeplin punya lagu sayu2 pun syok gak layan. Pink floyd lagilah buat aku menangis malam2 buta nih. ahahah

zan said...

Yup..
Zeppelin banyak lagu2 yang memang sentuh perasaan..
Kengkadang tu lirik x berapa nak jiwang tapi suara Plant memang mendayu..

"been dazed and confused so long it's not true.."

berteromber said...

aduh meleleh air liur tengok Gutter Ballet ngan Ghost In The Ruin tu...

ni 2 cd aku tak der lagi padahal aku minat giler Savatage zaman Cris Olivia ni...nak kena cari ni...Spore ada jual lagi tak Deaf?

eddie dewanaga said...

cerita2 pasal suicide ni, gua baru notice yg lu taruk words 'mentally yours' kat profile...

savatage huh... bila jon oliva nyanyi mentally yours, terasa peritnya hidup, teringat masa lalu...

gutter ballet memang rabak siot!

hf said...

SAVATAGE siak ..
aku ade tape nya jer...

best album SAVATAGE ni..
dengar SAVATAGE ..
mesti nak layan jugak CHAISTAIN...

David Chaistain tu best gila lah..

ni sume kene collect la..
arghhhhhhhh..

*** thx cd kau bagi..
nanti aku reviu..

matakucing said...

savatage..aku tak pernah dgr..kee keh keh tak rock la aku ni..tp led zepp ko jgn cerita atau pasang lagu2 dorang..nnt aku nangis huhuhu nnt review savatage tu yer..
"Since I've Been Loving You"

...Everybody trying to tell me that you didn't mean me no good.
I've been trying, Lord, let me tell you, Let me tell you I really did the best I could.
I've been working from seven to eleven every night, I said It kinda makes my life a drag.
Lord, that ain't right...
Since I've Been Loving You, I'm about to lose my worried mind.

Takilala said...

huhuhu rok

citajaya said...
This comment has been removed by the author.
MindHeartBodySoul said...

Baru tahu...
Kenapa lot tanah kubur serupa itu bikin?

Agak sekata & sistematik jugakkan?
Kalau kat Tanah Arab, dia punya lubang kubur tak timbus tanah, buka tutup, just letak ajer jenazah kat dalam kotak tak tuh, tak timbus, then tutup balik dengan kepingan konkrit...

lepas 5 - 7 tahun bukak balik, load lagik jenazah lain...

rimanilzah said...

mmg menyedihkan. kematian. dlm bentuk pemergian apa. sekalipun.

carvedijan said...

kritikal gak recession kat singapore ye deaf?....

portdy said...

...suara penyanyi Great White tu mirip Robert Plant eh?

dilaOHdila said...

def....
sedeh mengenangkan tragedi budak tu
kalau dah jatuh tingkat 24 bagaimana lah rupanya erk.......

deF
yok lah gi zoo negara Yok

Jairo said...

musim suicide... hahah aku ingat musim mengawan jer yang ada.... cayalah.. kult!!!

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

wah...suicide pun ada musim jgk ea??

selamber je diaorg ni bunuh diri..aku baru mlm td tgk dokumentari pasal Kurt Cobain bunuh diri..wahahaa

p.s : ko keje apa??kt mana??..abg aku keje sana..

l0veyd0veyd00 said...

owh...aku sdg melayan steelheart - she's gone dengan harapan ex aku tujukan lagu tu untuk aku...ohh~~