Thursday, April 2, 2009

pada aku - this could have been 2009's best April Fool joke

nengok gambo ni betul2..


(click all photos to enlarge)




aku nengok mula2, aku was like kena tipu kejap...mati2 aku ingat dorang nak pakai nama Black Sabbath balik.
pasal sebenarnye gini...





apa pun, untuk aku dan antara dari korang, ni 4 orang, dalam berbagai incarnations, menyerikan sebahagian soundtrack kehidupan kita dari kita kecik2 sekolah rendah, sampai dah tua bangka gini.. \m/

dan nengok Heaven & Hell live tu memang syok abis. Harap dorang datang lagik dan includes Falling Off The Edge Of The World lagik sekali.
Time tu aku ngah pegi beli air, so aku jalan kat belakang atas slope tu, so suanana dia memang semacam, ngan open air, gelap, pokok2 gitu ada bulan lagik. ( ada bulan kot? aku rasa ada bulan lagik rock sikit, bark at the moon gituk huhu, Aowww!! )

personally, dalam banyak2 Black Sabbath, Dio nye version yang paling aku suka.


anyway, ori artwork ni dari sorang pelukis Norway. Cam gini..






Ni smua dari www.black-sabbath.com
ni bukan official website, tapi dari seorang peminat. Best kan dia buat?
kadang2 websites peminat lagik best dari mana2 tempat lain.



latest photos dorang, aku suka yang ni huhu..

8 comments:

berteromber said...

Dio > Ozzy ...hehe

eddie dewanaga said...

gua rasa gua ada kompilasi sabbath without ozzy, title 'the sabbath stone'.. entah kat mana dah peginya.. ada lagu2 during dio era mcm 'headless cross' tu...

deaf_angel said...

berteromber
yep.
lagipun ozzy nye wife Sharon macam siot. Dia punye jeles ngan Maiden, sampai dia sabotaj Maiden teruk2 masa Ozzfest, siap takde sound dan kena lempar barang2.
ok ler kat amerika, kalo kat outside USA, mau kena pijak kot si Sharon tu ngan satu stadium.

deaf_angel said...

eddie dragon

black sabbath ngan toni martin ( hdless cross nye zaman ) pernah perform kat sg, aku pegi.

So, tu jam aku masih ingat Amy Search datang lambat, dan aku tak boleh lupa dia nye headbanging time Paranoid.
Ni kalo betul tu Amy Search ler pasal dia datang ngan kawan2 dia keliling dia gitu. Tapi tu ah aku tak bleh lupa nengok dia tu jam

Jairo said...

ronnie jamesdio mmg cun ada gaya dia yang tersendiri... tapi band dio dia aku tak berapa into sgt

deaf_angel said...

salam jairo.
best ah ko Dio
cam aku minat lagu2 sentimental jiwang, even kat Angry Machines yang lain sikit style dia pun last song dia tu best..
magica pun dia punye sentimental ballad love song pun best..

matakucing said...

kalu dengar lagu2 dio..terasa cam idup zaman knight, dragon2 tu sume, black magician etc. tp artwok tu lawo giler arr kalu black sabbath time ozzy aku album 1st & master of reality.

gayour said...

'the man with golden throat' begabung balik dengan riff master, tony iommi dan lineup 'dehumanizer' sebagai heaven and hell. diorang memang tak nak gunakan kehebatan nama black sabbath.

kalo dikenang 'heaven and hell' dan 'live evil' adalah penangan ronnie james dio yang tidak boleh dinafikan kehebatannya!

artwork yang hebat untuk band hebat!

" The world is full of Kings and Queens
Who blind your eyes and steal your dreams
It's Heaven and Hell, oh well...."