Friday, July 3, 2009

every friday..(part 2) & mr barbarik

uolls, aku ngah fikir, ada kesempatan, dan tak ganggu sapa2 dan henpon aku tak k'siao, aku nak occasionally do these type of patterns nye posts. Aku tahu ni semua memang nothing unusual untuk korang semua, tapi saje je..lain padang lain belalang gitu.


Tunggu time..



( Click all photos to enlarge )

then bang zohor, then smayang sunat then,

Apabila khatib sedang membaca khutbah hendaklah kamu diam...






Azan lagi pasal nak khutbah..
Dan time ni kan, aku pernah dengar tau,
time ni malaikat2 yang in-charge buku attendance kat pintu pagar semua dah masuk dalam pasal dorang pun nak dengar khutbah jugak.
So korang try to reach before this time ah, takut nanti malaikat jaga buku kedatangan tak catit nama korang huhu.
Aku tak tahu sangat ler pasal ni, tapi thats what I heard before.




Korang perasan tak? sekarang imam semayang jemaat macam tak unusual gitu kalo budak2 muda kan?
I mean usia muda2..
Actually bagus kalo kasi yang muda2 semua takeover, good for the future gitu kan.



Dan looking at these knowledgeble young people, huhu.. aku malu siot, dan of course takut, pasal aku dah tua tapi I know nuts. I'm not ready bateri eveready huhu.

/\/\/\/\/\/\//\/\/\/\/\/\/\


anyway cuci mata for the weekend, weekend oo I love my weekend ( tribute to X Jepun kejap ah huhu ) walau aku kena kerja sabtu minggu ni tapi weekend boss takde pe, independence day/night huhu.
CD Wings Mr Barbarik aku dah snap tiap2 muka surat dia dan kupon kontest dia sekali.
Errr ni original pressing la tahun 2000.
Tu ler aku nak nengok Speedrider nye Mr Barbarik, ada apa2 beza cetakan dulu ngan sekarang dan cammana nak bezakan.
So untuk korang nak nengok foto gambar sampul cover tiap2 page artwork design dan lirik Mr Barbarik Wings dan apa je la,
go to www.deafforever.multiply.com/photos
ENjoy. Some of the photos are here.




Some deaths in their family during that time..




opps lupa and aku snap koleksi 1995 2cd picture cd Maiden jugak dan tampal kat album sana jugak huhu.

13 comments:

Takilala said...

err..part mr barbarik tu, kalau aku punye press yg baru ni, aku tgk inlay dia sama je except for sticker RIM ganti sticker TULEN KPDN&HEP ORIGINAL. kopun peraduan gitar Godin takde, jewel case part cetakan BMG tu dah jadi sonyBMG, dan inlay blakang tu bhgn dalam kaler putih, bukan biru. Tu yang versi aku punye la huhuhu.

Portdy said...

pasal khutbah and the content, pasal imam....
teringat satu novel tajuk dia IMAM.

rasanya Zan pun ada mention novel ni....


MR Babarik, wa beli keset je..
tapi serius dia punya inlay memang gerek...kalau tak silap Aie yang lukis kot?

deaf_angel said...

thanks takilala.

portdy,
drawing dia by a person name Foad. ko tengok betul2 kat kaset ko nye cover belah kiri sikit tu.
Aie yang draw Abe tu eh? best eh lawa eh karya dia.

Portdy said...

oh suda kompius la bro , tenkiu...

Aie pelukis Abe tu yang lukis inlay untuk Wings - Naga Keramat... aiseh lupa lah...

speedrider said...

salam bro.. insaf betul pasal khutbah.. hari ni terbongkang kat rumah sewa member tak sedar apa-apa dah sebab semalam kerja mengalahkan bangla yang kerja 16 jam... (T_T)

Mr Barbarik tu tak sempat nak belek lagi detailsnya. Dalam seminggu lagi, dateline entry Mr Barbarik...

Abang Ben said...

ada ke repress CD ni ke just one and only?

MindHeartBodySoul said...

Hmmm... first time aku nengok satu episod masjid yang agak unik approach dia...

Masjid mana nih...
Aku suka sebab agak rustic & tak ada kilau kemilau lampu kristal & ditata hias bagai interior masjid ini...

ZZZRAAASSSSS..!
Opocot mak dia meletup, kuar pulak Mr. Barbarik kat bawah tuh...

matakucing said...

kat KLIA imam2 nya semua muda2..ada gak member aku yang jadi imam...tp aku?? hehehe mr.barbarik heavy ooo

berteromber said...

masjid mana ni deaf..sekarang memang banyak la imam muda2..

mr barbarik aku kupon tu dah tak der la..yg lain sama mcm ko punya...ni time aku dah tak follow sangat...tapi tetap beli jugak walaupun tak berapa dengar sangat..aku wings ni cd opera dlm kenangan je tak der (kaset ada)...lelain complete.

eddie dewanaga said...

keris tak bersarung...
singa dan harimau...
teater mahamega...
julang timur tengah...
gua henjut je...

ini baru Wings!

deaf_angel said...

ooo maknanya takde lain2 cetakan ler.
dorang cuma pakai cd dan inlet sama cuma tukar casing, tukar stiker kat luar gitu je la..

i see.

sis_nita said...

segelintir kaum lelaki kat opis aku ni..

dah diperuntukkan.. rehat dua jam khas tuk hari jumaat.. tuk solat jumaat laa kan..

tapi..

hmm...

dilaOHdila said...

Dep...
cam ni lah view kat dalam masjid erk
aku x pernah shoot macam ni
syahdu syahdan dep