Wednesday, July 22, 2009

gambo makanan lagik, same word different meaning dan funny s/t eddie

(click all photos to enlarge)

balik kl, have a taste of chickenroni or apa tu? yang KFC latest tu..
very the bland gitu, tapi ok la jugak..




anyway Malaysia punye kfc should have yang fries kena mandi ngan cheese dan mayonise tu apa ke nama tu? so far asyik pakai wedges je, wedges tu gedik sangat la ( sorry I mean aku punye 'gedik' in this posting is big sized ) haha.

Its a bit like 'kental' ler, dulu2 panggil "siot, mat kental siak", and people thought its a compliment muehehe.
kadang2 aku salah pakai kat different tempat, same with 'anu', aku selalu terpakai kat rumah haha, a big disaster of different meanings at different places haha.
Selalu otak aku jam, sampai KL aku kena tuning karipap bukan epok-epok, sama macam sampai Spore aku kena tuning prata bukan canai. Tapi its fun and kelakar.

Not forgetting kat KFC pun, its crispy not spicy and its spicy not crispy.


Ni lak a very nice lontong I had yesterday morning kat jb masa tunggu bas aku nak jalan.




aku ni kan, bukan kuih je tau aku suka kuih tunjuk, makan nasik campur pun aku suka nasik tunjuk jugak. Lauk2 melayu, aku fail nama, tapi suka makan.
kat terminal larkin ni kedai ni, sedap lauk2 dia.




so ni lak kat spore lak, nasik jeranan or jenganan or how you want to spell it.
Ni jenis aku beli yang makcik dah preset kan nasik jenganan dia.




bawah ni lak nasik rawan kat lagi satu kedai, i think kat yishun , kadang2 leceh nak pilih2 lauk sendiri, aku cakap "nasik rawan' and let the makcik gerai select the dishes based on her menu of nasik rawan.
Errr tak sedap sangat la kedai ni nye. Makan sotong dia macam kunyah getah.





my all time Favourite. Gado-Gado
sorry if the pic dont do justice.






last kopek,
a bit of fun, ni pic of a funny looking Eddie of the remastered version of the self-titled first album Eddie. Ada orang post kat Maiden punye porum.




click to enlarge and cek out accessories dan mata dia,
eddie peace sey.

lagu apa tu? " if you're going to San Francisco, dont forget to put flowers in your hair" . gitu la eddie version ni.

compared to remastered (post 1998) version.

16 comments:

Portdy said...

nasik rawan tu nampak sedap, ada paru hmmm yum yum...

Eddie hippies tu gerek juga...flower power!

Brain Jelly said...

nasik jenganan..nasik sayur..aku selalu sebut janganan

sis_nita said...

aku suka roni2 tuhh..
makaroninyerr aku tak makan..
aku makan yang bebolanyerr tu jerr..
yang abehkan makaroninyerr kan..
sara wawa lerr..

berteromber said...

lapar pulak aku..

tapi Eddie versi flower power tu memang kental arr....haha..

eddie dewanaga said...

makan2 di JB dan S'pore sungguh lain di kawasan KL...

prata - roti canai
epok2 - karipap

nasik jenganan tu nice, kalau lunch, kira complete meal laa ada bergedel, tempe goreng, paru dan serunding.

nasi rawan, nasi beringin... gua ingat benda ni agak sama ah lauk2 dia cuma berbeza nama ikut orang jawa, boyan, banjar etc..

chickaroni tu, KFC punya version mac and cheese tu, hehehe... gua pun heran S'pore ada cheesy fries, tapi sini kita guna wedges je...

Ijau D. Koceng said...

nasik kandaq! nasik kandaq! nasik kandaq!~

SkiD said...

Kat KL ni banyak makanan pantai timur...Dulu memula aku bengang jugak. Mat Kelantan kata nak beli nasi berlauk...nasik berlauk???...apa selama ni makan nasi tak de lauk ke?..hehehe!..rupa2nya nasi dgn ikan tongkol...tapi Mat Kelante panggil ikan ayer!!. Makan untuk sarapan pagi...gitu rupanya..

Takilala said...

Sabah = Teh Ping, Semenanjung = Teh Ais. Aku kalau balik sana (Kajang) terpaksa tune balik..huhu. Tai Eddie punye gambar tu memang kental.

Joe said...

rasa menu yang teratas tak dapat mengalahkan rasa menu2 hebat yang menyusul kat bawah :)

Abang Ben said...

meleleh nengok juadah tu... yummy!

Ijau D. Koceng said...

jairo dah review pasal mkn ulat rumbia...

takilala bila lagi mau review ambuyat dan kubal?

ajie said...

lain tempat..adakalanya lain nama makanan tu...

gua masa duk kl dulu, ada la 1 hari tu teringin nak makan soto...sbb rindu punya pasal lama x blik jb...

bila soto tu sampai, gua rasa..elemek..ini soto ker sup tomyam...adeeihh...mati selera aku nak makan time tu...

J said...

eh..juadah2 ni kat jb ada tak?..selama duk jb dulu..nasi ambang je yg paling rebel gua mkn..fuhh

rimanilzah said...

terliur tengok gambo makanan ko. fuh, nasi (pe)rawan pu ada. hahaha

deaf_angel said...

happy ah aku korang tahu nasik rawan nasik jenganan haha..

yang kelakar tu peng tu.

aku kadang2 main order Milo Peng satu.
oppsss Milo Ais hahah.

MindHeartBodySoul said...

teh o beng... teh beng... masa ku kat terengganu dulu.

aku tak penah dengar nasik jenganan... nasik rawan...
ni 1st time nih,... per bezer?

jenganan tuh bukan ker kueh dari nasik/pulut yang dikeringkan oelh org jowo...?