Thursday, July 16, 2009

some books

sebenarnye aku nak borak pasal GET FUZZY nye koleksi.Koleksi Get Fuzzy is something yang aku dan love ones sama2 enjoy tengok gelagat dorang bertiga tu.. tapi takde gambo lak dalam henpon aku, ntah aku terdelete. Nanti aku snap lagik.

...So aku cerita pasal ni dulu ler.





CLICK ALL PHOTOS TO ENLARGE

Atas ni,
Ada orang kasi/hadiah kat aku,
ada aku jumpa merata2 ntah sapa punye aku ambik je dari kena buang dalam tong sampah,
ada memang aku beli..
ada dulu aku kecik2 gi belajar agama kat rumah orang, memang kena ada reference books.
pada aku, buku2 lain boleh buang, tapi printing material berkenan agama, kena hati2 sikit ler.
Spectacle Of Death tu memang antara buku paling menakutkan aku pernah baca.



Moving on, ada lak buku yang kira aku sorang je la layan..


(click to enlarge, aku suka lak angle gini hehe )


Nanti senang2 aku review buku2 ni ler.
Dua dari dorang aku dah review yang lain belum.
Except for Infinite Dreams yang lain tu ialah 'official' or 'with full support' of Iron Maiden ler.
Tapi Infinite Dreams tu kan? Kat dalam tu ada taruk ' thanks to Steve Harris & Keith WIlfort for proof-reading this book.'
So kira Infinite Dreams tu some sort of 'proof readed' by Maiden jugak ler.
Kalo non-authorised books pasal Maiden, aku minat baca, tapi tak minat lak nak beli dan kumpul pasal non-authorised, maybe next time. Aku yang authorised items pun tak boleh game haha.




If I got time, I will begin with the above, with the title ' My review of Gary Bushell/Ross Halfin's Running Free book and the difference between the 1984's first printing and the 1986's third printing'.

Aku ngah carik 2nd printing 1985 yang cover Live After Death nye artwork huhu.

15 comments:

Takilala said...

tu maiden nye books tu susah tu nak cari (kat tmpt aku la). aku tak pernah nampak lagi jual kat tmpt aku ni. best.

DaliaLiyana said...

bagus ek..suka mmbaca...

speedrider said...

pergh.. mana mau cari itu up the irons punya buku.. bikin gua pusing ini macam...

berteromber said...

memang best kalau ada koleksi buku...sayangnya aku sekarang ni makin takder masa dah nak membaca...tunggu ko review je la..

Portdy said...

macam takilala bilang, susah nak jumpa buku2 IM ni...kalau ada pun mahal...ataupun tak betul-betul mencari...
buku2 tu mesti dah berusia kan?

yang buku kat atas tu memang betul, kena ada simpan dan baca, supaya ada balance dalam reading....
ada satu buku tajuk "mengingati Mati" still memorable lagi dalam fikiranku ....

:: Cikgu Wiween :: said...

spectacle of death tuh cam besh..mana beli tuh bro?

Joe said...

Spectacle of Death? teruja pulak aku nak tahu isi kandungannya. mana ko dapat?

Abang Ben said...

Aku pun baru dapat Bushell punya buku tu versi Somewhere In Time. Tengah baca... memang best!

sis_nita said...

pehhh..
dalam pada ber-iron2 maiden..
ko layan gak buku2 agama tuhh..
respek2..

kisah nabi2 tu pun aku ada.. besh kan.. ko abeh baca dah ke tuhh.. :)

zan said...

Kat Malaysia dah ada Rock Rohani..

So lu boleh buat kat Singapore pulak..Metal Rohani..hehehe..

Keseimbangan..itu yang penting, selain kerjasama!

Ashraf Fareeq said...

haha.
kelakar la.
atas spectacles of death.
bawah iron maiden.
haha.
nanti aku nak pinjam spectacles of death tu.

eddie dewanaga said...

koleksi Maiden yg bagi orang2 macam gua ni, kira dah cukup complete ah...

ada juga santapan rohani.


balance...!

SkiD said...

Wah..ko memang ulat buku betul...tu la,aku memang malas membaca sekarang ni..kalau baca pun baca blog saja..

deaf_angel said...

spectacle of death tu ialah buku cetakan india ke pakistan.

in english, dia kumpul cerita2 tentang azab di akhirat dan punca azab tu masa di dunia ni.

very detailed tapi simple english.

rimanilzah said...

wah, banyak buku! sungguh mengujakan.