Friday, July 10, 2009

old frens - Orang Utan

kawan2 baik aku ngah makan rambutan huhu.




CLICK ALL PHOTOS TO ENLARGE



Aku suka gi zoo. Aku suka nengok haiwan..
We should consider becoming frens of the zoo huhu.
Tapi I am a failure kalo ambik gambo binatang, pasal dorang bergerak.
Aku mati akal kalau nak snap sesuatu yang bergerak walau sikit je - Selalu gambo blur aje. Dah la tangan aku tak stable.
Ni aku try snap fotos Orang Utan.
Pakai FZ30 sekenhen buruk aku tu. Aku tengok cam ramai pakai DSLR. I was wondering how it feels to use a DSLR for these shots and how much different it will be with all other things being the same. One thing, DSLR tak bleh zoom jauh tanpa all those lenses kan?, FZ30 aku boleh giler babi nye all out optical zoom haha.

Mungkin these photos are inferior standard to many of you, TETAPI MOST IMPORTANT, aku suka and that is all that matters.





on your mark, ready, go



kecoh sey tengok dorang, kelakar abis.



Si kecik ni cute je..ko tengok buku lima adult tu, sekali nye kena lesing, berterabur gigi.



tu mak dia tu haha.






Nanti aku sambung eh...
Nantikan yang ni...fotoshoot kulit album solo pertama huhu.

12 comments:

sis_nita said...

hahahaha!
aku tak blehh tahan wooo..
dengan gambar yg last tuhh..
fotoshoot kulit album solo pertama..
harusss kulit album jerr yang terhangat kat pasaran..

dilaOHdila said...

salam dep
Photog no 2 nice, nampak ijou & macam Vivid kalor
maybe no 1 tu terlalu exposed sikit kut kalor dia. aku kalau main A selalu guna 35mm & 50mm dep. yang lain tu kalau tak sempat aku guna P jek. But overall gambar & angle ok dah tuh
cuma ntime cuba guna exposure dalam 1/200 tu. Naikkan Iso tinggi sikit lagi......

Ashraf Fareeq said...

gile la..
orang utan kot..
teringin aku nak bela..

Portdy said...

George, George
George of the Jungle,
Friend to you and me.

Watch out for that tree!

matakucing said...

welcome to the jungle..ermm ganas sey kulit album pertama tu

SkiD said...

Orang Utan...satu2nya nama yg semua mat salleh pun sebut. Nasib baik dia tak sebut Jungle People, kalau tak pun Geroge of the Jungle..

speedrider said...

Deaf, untuk gambar baby dengan mummy dia tu, boleh digunakan Photoshop untul mmeperbetulkan exposure dia tu. Jadi, over exposure akan diadjust automatic.

berteromber said...

setahun barapa kali la ko gi zoo ..hehe

Takilala said...

Besar betul penumbok dia tu. huhuhu.

Smooth Otter said...

yo, ada nampak beruang kat sana tak? Beruang "Malayan Sun Bear"... hehehe!

Go la sign up "Friends of the Zoo". Your money will go to buy snacks, tit bits, food and drinks for the haiwan, especially the beruangs there maahhh... ummmm... hehehehe!

Then u also get unlimited entry for a year maahhh... ummmm....

deaf_angel said...

ok noted everyone's comment huhu..
will try to improve.

berteromber, rumah spore dekat ngan zoo spore, tu ler senang untuk aku.

yo beruang,
ya everytime want to sign up, tak jadi.

gayour said...

ungka tangan putih tak ade ke?