Friday, July 31, 2009

old frens - kasi gajah makan...tapi bukan aku.

( Click all photos to enlarge )

Apa gunanya sayap kepada si buta
Yang hidup meratap merindukan cahaya



bertahun ku merayap di negeri nestapa
Madu yang ku usap hanya memparahkan jiwa


Aku suka sekali time elephant feeding time...boleh nampak gajah2 tu macam senyum gitu bila budak2 ni kasi dorang makan..

Kau jiwa tempat ku menangis yang terakhir
Oh tempat ku mengemis yang terakhir..





damn...aku kalo matahari mengadap aku then aku terus tak reti nak snap, terus jadi gelap huhu..



tapi aku suka yang bawah ni..huhu..artistik kot? haha. hentam je la.





Apa gunanya khayalan ini
Terawang di antara langit dan bumi



Terawang awang tak jejak sana
Tak jejak sini



Terkulai rahsia di hati dan mimpi
Terkulai segalanya



I love this one because this komodo dragon closed his/her eyes at that exact moment. First time aku nengok komodo dragon ngan mata macam gini..


So besok Search ye, aku tak gi, sedih jugak, takpelah dah nengok JB nye, tapi aku kerja sat sun, nak ambik leave pun, actually nak ambik leave untuk 'hiburan' kena pikir banyak2 kali haha. Priority in life huhu. Also the location, bukit jalil senang ler aku naik lrt, ni kiara ni, aku tak reti, although aku baca ada bas percuma or something.

Budget tiket ( budget hiburan ) pun ada jugak dalam dalam fikiran, pasal aku tengok Krenmaut nye blog dah taruk Slayer/Megadeth/Dream Theater/Kreator dates kat tempat dia..

so maybe ada satu dua atau hopefully at least tiga, tempias sampai kat Msia or Spore, so I have to be 'budgetly' prepared huhu. Slayer/Megadeth/DT aku dah pernah nengok, tapi ni Kreator ni aku tak pernah lagik. Kot masa aku tengok dorang main whole album Enemy Of God ke haha.

last kopek


Korang tengok kuku dia ( click enlarge ), cantik kan?
lagi cantik dari kuku aku haha.
Natural eh gini, or ada orang tolong ketipkan.

13 comments:

SkiD said...

Berapa kali lu pegi zoo ni?..Cantik gambo tu..terutama buaya tu...Buleh buat moskot. Search??..aku yg dekat ni pun tak pegi..ada hal2 yg tak dapat nak elak..

eddie dewanaga said...

eh, gila ah kalau ada job untuk ketip kuku buaya... itu dah berbual step bunuh diri tu.

tapi kira cool ah bila orang tanya...

"lu keja apa, bro..?"

"ketip kuku buaya, trim misai rimau, geletek beruang yg moody, berus badan badak sumbu mandi..."


*komodo dragon tu dan main bunuh orang kan kat mana hari tu gua baca, pulau kat indon or something...

Portdy said...

2 gambar pertama tu cantik, dapat capture moment dia...

Takilala said...

Best tengok gambar. Huhu..Kreator aku dah tengok, masa diorg perform kat KL dulu (Enemy of God tour). Aku ambik cuti, alasan adik ipar aku kawin. Padahal tak. Huhu..best.

matakucing said...

hehe welcome to the jungle..Search pon aku tak gi rasanya 90%

berteromber said...

aku pulak binatang tu semua dah tengok...tapi kreator,megadeth,slayer,dream theater je yg tak tengok2..huhu

:: Cikgu Wiween :: said...

erkk..comeinya gajah!! ai laik elephants! They are cute!! ;)

speedrider said...

kerja dengan Zoo ker bro!!!??

SEARCH... pun aku tak pergi jugak. Spoiler!

Joe said...

yela. kuku cantik cam pegi spa pulak. aku klik enlarge dah macam pakai pengilat kuku lak buaya tu.

MindHeartBodySoul said...

....

PALING suker gambar no.2 ...
& pyton tuh...

SUKER sangat pergi zoo...
to be close to animals' world...
yelah gajah, badak, boya sumer mana tahu nak cakap yang bukan-bukan nak kasi sentap hati kita kan...?

Gajah-Gajah-Gajah...
Kebetulan entry saya Gajah Mada... kali ini...

Rajarockapak said...

waaa..lu macam photographer bro..

Munira Kirana said...

sy paling suke pic buaya..
sbb ada bayang buaya =)

DaliaLiyana said...

lama tak g zoo? ade tak saper2 nak bwk dalia? hehehe...