Tuesday, December 5, 2006

memori: Juara Juara Rock

Dulu dulu tu kan, macam2 kompilasi ada, Battle Of The Bands, Clash Of The Bands, Hikayat Rock, dan ntah hapa2 lagi la...
tapi...aku paling suka Juara Juara Rock.. Total ada tiga album. JJR, JJR 2, JJR 3. Tu jam kaset Warnada.
Setiap album ada 10 lagu. Each band contribute 2 lagu.
Aku scan some pics dari BMG nye cd kompilasi JJR ( cover dia kaler purple nye ).
Enjoy..nanti lain kali bleh sambung scan lagik hehehe.


metallian - kalo sapa pernah dengar lagu Segala Untuk Mu, korang kena agree ni lagu memang juara la, juara juara rock bahagian cintan tangkap leleh hehehe.
"Indahnya saat itu, waktu datang dengan cinta mu, berkata dalam hati ku, engkau adalah milik ku " aisey bedah...lagu tragik lagi trauma.



D'Febian kejap Febians kejap ntah aku pun konpius.
Apa2 pun, ni band penyanyi dia Bandi...the legendary AMUK guy. Dulu tak pakai topeng lak.
Dulu suara takde meneran2 cam skarang, apa2 pun I love AMUK.
Romi dan Juli, Untuk Mu Sayang, korang tahu la eh zaman tu nye lagu2 setengah masak.



Scandals - muehehehehe korang cek out Joe Wings hua hua hua. Opie Bloodshed tu lagi satu tu. Aku suka lagu Kuasa II. Best of the best.
JJR 3, ada satu tu apa tu? Pernantian Yang Tak Pasti?? o la la. Lagu slow rock yang tersangat best...I like!! " kini ku masih menantikan...jawapan yang tak pasti....dari diri mu yang berjanji...seribu pengharapan.... Aceh!ceh!ceh!!



MAY - First time aku dengar lagu dorang is lagu Bayangan Hidup. Tu jam video clip kat Muzik Muzik TV3. Terus aku fell in love ngan ni band. Sampai skarang, lagu Bayangan Hidup masih jadi feberet aku , especially bila aku tengah sedih dan fikiran, lirik lagu ni kasi aku harapan hehehe.



Burnmark
Tak minat lak aku, tapi aku suka lagu Snooker walaupun aku tak suka main snooker dulu hehehe. " inilah diaaa penyakittt snoooker..."


Best ek ingat2 balik...nanti sambung ek.

2 comments:

blackpurple said...

Cayalah...! Satu usaha yang baik..Kalau dapat diselitkan lagu2 rock kapak dalam blog ni lagi best..!


Hehehe

deaf_angel said...

blackpurple,
hello mod hehehe.
thank yewk thank yewk hehehe