Wednesday, December 13, 2006

MALEX Euphoria

Asyik ceta band omputeh je kan, so satu dua postings ni aku ceta dan tampal fotos aku snap untuk cd cd kumpulan Malex yang pes dan seken. Ceta pasal pes nye dulu ek. Cover dia -


MALEX - Euphoria
( Malex/Alif/Ain/Sham )
Batu Giling Production 2002

Tracklist :
1. Euphoria
2. Keampunan ( vokal )
3. Emosi
4. Seksa ( vokal )
5. Angin
6. Ribut Hidup ( vokal )
7. Yang Tersirat ( vokal )
8. Aur Dan Tebing
9. Berentakan
10. Di Tebing Suram ( vokal )
11. Fiesta Frenzy
12. Nostalgia
13. Euphoria ( reprise )

songwriting - Semua Malex kecuali #2,#4,#7 Malex/Alif, #10 Shanazron, #6 Malex/Mizi/Loloq


breakdown:
8 instrumental
3 laju
2 slow

Ntah eh, pada aku ni antara rock album melayu yang paling best la, cam kalo kita dengar kaset Wings "belenggus"/"hukum karma", kita dengar kaset Search" mentari merah", kita tak fwd skip2 lagu kan? hah cam gini la aku dengar album ni. Konsisten. Jadi mungkin ni antara pada aku best album rock melayu? mungkin la tapi ni album nampak cam abis2 gitu je kot? tak edarkan lagi ke? Dulu ada nampak Malex buat show dorang jual, kat Muzika rekods pun ada, skarang dah takde kot. So sapa takde ni album Euphoria, rugi!!! hehehe, korang gi la usaha eh carik. A magnificient album \m/ .( wa tak buat sign dio ni sebarang2 so ni kira wa dah respek abis ni )

Keampunan, Siksa, Euphoria korang tau la eh dari 3rd album WIRA COSMO ( vokalis je lain ), tapi yang lain banyak hidden gems.
"Emosi", peh....slow jack abis. Kalo lagu kita boleh panggil lawa, ah ni lagu memang lawa cun melecun sedap mata memandang la. Wakakaka.
Some instrumentals, melekat kat kepala, especially bila hari hujan ke, kita ngah naik bas sorang2 ke? hah...this is that type of instrumental. \m/. ( wa bukan nak angkat beb, wa cakap betul nye )
Dan cam aku post tu hari, apsal apsal Malex tak cover version 2 slow rock terbaik giler - Yang Tersirat dan Di Tebing Suram untuk Wira Cosmo? kasi tambah lagu sikit. Simpan lain kali kot untuk live album or boxset? hehehe , takpe wa beli , tu pun kalo wa tahu mana nak carik la...sikit nye susah carik cd kumpulan Malex.

So thats about it, sedikit memori pasal rock2 lama, tak lama jugak la eh, tapi kira memori jugak la eh.. next...dorang nye seken cd lak.

oppss lupa lak, kat inlet cd ni tulis - illustrasi diadaptasikan dari " lebor gabala - the book of conquests " oleh jim fitzpatrick.

5 comments:

khys said...

Malex cover lagu Cradle - Di Tebing Suram! best tu lagu tu...

deaf_angel said...

khys
hi bro
lagu best2 la album ni

Anonymous said...

Under rated guitarist,do not get the deserving recognition.Pada gua
instrumental EUPHORIa one of the best composed song by a nusantara gitaris.!

deaf_angel said...

anonymous
mana2 yang best tu kita sokong la. Hopefully kumpulan ni makin maju jaya.

f.regi weking said...

hi,
saya,regi,ingin sekali memiliki & membeli kaset/cd MALEX (all albums) since their albums are not sold & distributed in indonesia.
apakah ada yang tahu official website & alamat kumpulan malex ? terima kasih
e-mail saya: rockerindo@yahoo.com