Tuesday, December 12, 2006

review cd+dvd - KREATOR Enemy Of God REVISITED


Aku selalu tertinggal bas la. Tapi cam omputeh cakap 'sometimes better late than never'.
Aku baru jugak tahu 2005, ada satu album metal yang tersangat best giler. KREATOR-Enemy of God. Tapi nasib baik jugak aku lambat, pasal 2006 ni, Kreator reissued ngan keluar packaging - KREATOR - ENEMY OF THE GOD REVISITED ( CD with 2 bonus tracks and a bonus DVD )
ok kita ceta packaging dia, siap ngan kadbod casing, cd booklet dia full color siap ada liriks dan banyak gambo.

kandungan CD
"Enemy of God" – 5:43
"Impossible Brutality" – 4:30
"Suicide Terrorist" – 3:28
"World Anarchy" – 3:55
"Dystopia" – 3:41
"Voices of the Dead" – 4:33
"Murder Fantasies" – 4:50
"When Death Takes Its Dominion" – 5:38
"One Evil Comes - A Million Follow" – 3:19
"Dying Race Apocalypse" – 4:40
"Under a Total Blackened Sky" – 4:28
"The Ancient Plague" – 9:29
"Toxic Trace (Live in Busan, Korea)" (Enemy of God: Revisited bonus track)
"Coma Of Souls (Live in Busan, Korea)" (Enemy of God: Revisited bonus track)

kandungan DVD
Live Wacken 2005:
"Intro"
"Enemy Of God"
"Impossible Brutality"
"Pleasure To Kill"
"Phobia"
"Violent Revolution"
"Suicide Terrorist"
"Extreme Aggression"
"People Of The Lie"
"Voices Of The Dead"
"Terrible Certanity"
"Betrayer"
"Flag Of Hate"
"Tormentor"

Bonus - Bootleg "Live At The Rockpalast":
"Reconquering the Throne"
"Renewal"
"Servant in Heaven"
"King in Hell"

Video Clips:
"Making of Enemy of God"
"Enemy of God"
"Dystopia"
"Impossible Brutality"
"Dying Race Apocalypse"

Cakap pasal CD dulu la ek..
Sapa2 yang tak dengar lagi album ni, pegi dengar weiii tak pedulik la Kreator tu Thrash ke, German nye band ke hapa ke, korang tak pernah dengar ke hapa ke.
Aku rasa, ni album kalo korang minat metal ke heavy rock ke, korang mesti suka ni album. Start sampai abis konsisten.
ok, skarang pegi kat DVD dia, kalo korang beli packaging ni khas untuk DVD dia pun memang berbaloi abis.
Live In Wacken - full concert dorang aku rasa sejam ( ni bukan Kreator headline la kot ). Tapi aku nengok berpuluh2 ribu penonton cam peminat dorang je, mungkin jugak Wacken tu dalam Germany kot hehe, tapi bila kameraman zoom kat audience, dorang tengah singalong sey, bukan korus tapi verse. Dahsyat hehehe.
Rockpalast tu dorang main live kat dalam kelab kecik. All rite la walau berapa lagu je.
Video clip2 ada la beberapa dan paling best ada Making of Enemy of God video clip. I likeee. Smua cakap German la, interview band, interview director, pelakon budak pompuan tu yang nampak very seram dan brutal kat video clip tu. Kat bawah ada subtitle so bleh paham la apa dorang bebual. Very interesting la nengok band2 thrash gini mampu buat video clip yang aku suka tengok. Lagi best dari MTV2 nye video clip ngan bling bling tu semua.
Tak lupa jugak dalam DVD ni ada album ni remixed dalam bentuk DVD-Audio 5.1 channel surround. Aku takde la alat2 canggih ni semua, tapi kalo korang ada, lagi best la mesti sound best.

Last words, korang gi cek out this packaging la. Aku pun secara tak sengaja terjumpa lepas surf2 internet pasal album ni dan packaging ni. Memang outstanding. Skarang aku fikir jugak " apsal la aku tak perasan Kreator ni best cam gini? " hehehe.
Mintak2 dorang datang lagi la KL ke hapa ke, aku nak gi aku nak gi...Cammana agaknye kalo intro Violent Revolution yang lagu The Patriach tu dorang main eh kalo aku tengok dorang live? mesti happy siak aku. Aku suka sey instrumental tu very the sesuai. Ok dah. Lepas ni Manowar nye latest dvd review lak hehehe.

2 comments:

caspera said...

bro,

kreator ni beli online atau kat kedai.brapa ringgit?

deaf_angel said...

caspera
bro aku beli kat satu kedai kat spore beharga $43 tak silap aku, so sikit lebih kurang 80+rm la.