Thursday, December 21, 2006

MALEX U'phoria 2

ni kira sambungan tu hari pasal cd2 kumpulan Malex lama eh..



MALEX "Uphoria 2
P&C Uphoria Publishing

Tracklist
1) U'phoria Di Hari Raya
2) Nostalgia ( instrumental )
3) Bilang-Bilang ( unplugged )
4) Yang Tersirat ( unplugged )
5) Emosi ( instrumental )
6) Euphoria ( live bootleg )


Ni bulan pose bila eh aku beli? 2003 tak salah aku beli kat salah satu bazaar ramadhan/raya Geylang Serai.. Sort of macam mini-album. Cam EP gitu la kira. Tu jam beli dapat poskad gitu dan poster or something la tak ingat, tapi dah hilang dah, aku simpan cd dia je.
Pada aku, ni album ada satu benda yang aku kurengggg sikit. #3 & #4 ada cam suasana unplugged with audience gitu? tapi kenapa tepuk tangan dia pada aku is so fake.
Tapi well...... kalo korang smua dengar korang nilai sendiri ah, tapi pada aku, everytime aku dengar, bila masuk part tepuk2 tangan tu, tak berkenan la hehe.
K, first song, lagu raya. Lagu ori dorang. Bagus jugak tapi tak tahu lak radio ada main ke tak masa raya hehehe. Aku tak dengar la, aku dengar lagu Sepasang Kurungan Biru je huahuahua.
Seken song, I like..., third song, ok la. #4, best..tapi cam aku cakap tepuk2 tangan tu aku tak suka, kalo ada version takde tepuk tangan mesti best, atau tepuk tangan yang lagi sesuai dan semestinye lagi bersemangat.
Sebelum korang cakap aku sapa nak kutuk2? well...anggap je la constructive criticism ( betul ke spelling? ).
Emosi, cam sama je ngan version first album...tapi still best of the best.
Lagu #6 - Euphoria ( live bootleg ) - hah! ni la aku suka, mungkin satu hari nanti Malex boleh release a proper live album, tak pun kualiti bootleg cam gini pada aku dah more than acceptable.

tu je kot.

7 comments:

Anonymous said...

bro blh antar kn aku lagu Malex??? Kt Singapore susah ar nak cari cd malex..boleh tk antar aku lagu malex kt msn?? ni msn aku...tazli2002@hotmail.com....klau tk blh tkpe...

deaf_angel said...

k dah add msn ko

Anonymous said...

Bro ur blog puashati

Anonymous said...

Especially review MALEX albums.Very good!

deaf_angel said...

anon
thank yewk hehehe
saje je buat blog untuk tempat luahan hati hehehe

Anonymous said...

To Deaf Angel

Bro blog lu very detailed dan very good! Aku dah follow Malex dah lama but your info on Malex is way more than all of the current fans combined!

A'kum and Malex rock terus rock!

Ombie said...

bro saya sedang mencari lagu ,Malex album U'phoria 2 dan Euphoria.. klu sudi share, email saya.. butter_latethan_never@yahoo.com .. i really need it..