Sunday, June 29, 2008

be quick maiden observation


most of my humble maiden piring hitams 7',10',12' vinyl format in a hurried photoshoot ( click to enlarge ), I used to only collect 7 inches singles because they are cute but as the old saying goes, "once you get started, you cannot stop".

Busy is busy but I still got time to be a busybody. Follow up to my story of Paul Roxy asking me whether I still want my SBIT vinyl as someone wants to buy my reserved copy. This is my quick observation from the past few days about demands for Iron Maiden stuffs especially vinyls/record/LP/EP/12'/7' in Singapore and chat with some people.


Jadi kelmarin wa ngah lincah pegi collect SBIT vinyl wa. Siot ah.. LAWA NYE!!! CANTIK NYE!!! GORGEOUS NYE!! FANTASTICALLYBEAUTIFULICIOUS NYE!!.. nanti lain kali aku review.
1 ) So aku tanya Mr Seah, dia cakap memang, dia pun perasan tiba2 demand untuk Maiden stuffs makin naik. Selain dari customers yang memang beli barang Maiden, dia cakap customers yang tak beli barang Maiden dari dia, tiba2 sekarang dah tanya mana tu yang vinyl Maiden gantung kat display tu. ( Kalo korang perasan, Maiden nye vinyl singles kat Roxy yang dia gantung2 tu semua dah takde, orang dah beli dah semua hehehe, padahal dulu2, kumpul habuk siak ).
Mr Seah cakap orang2 ni bukan saje nak mula kumpul sekarang, tapi ngah carik vinyls lama Maiden. Abis ler, makin susah ler orang cam aku nak gi carik vinyls buruk lagi.




2 ) aku jugak gi kedai antik jual barang lama kat tingkat tiga tu aku tanya apek tu pasal piring hitam Maiden, dia pun tahu siak, dia cakap dah 10 orang before aku datang kedai dia mintak vinyl Maidens.
Anyway , sapa takde Maiden Japan vinyl bleh gi kedai apek ni, aku flip2 at random aku nampak ni. Aku tak beli ah, pasal aku dah ada jepun pressing "heavy metal army" dah cukup ah.. Budget tak mengizinkan.

3 ) ni paling klassik.
Kalo korang gi Gramaphone ke hapa tu? kat belah penin tu.
Dah berapa lama dvd-audio Dance Of Death ngan vinyls Dance of Death ngan AMOLAD kumpul habuk. Aku gi nengok smalam kot.. Semua dah takde hehehe.

Kebetulan? aku tak rasa.

4 comments:

BENTARA said...

SBIT tu berapa $?

Itu boxset First Ten Years... yummy!

Comel eh susun 7" tu cantik-cantik. Macam orang rumah susun pinggan mangkuk kat almari hehehe...

matakucing said...

hoho maiden madness dah kuarkan sume koleksi dia tu...hehe aku rase ada lg yan gtak kuar kot

deaf ni no henpon aku
+60163560446
email : matakucing@rock.com

deaf_angel said...

SBIT tu roxy jual $60++
aku rasa reasonable pasal by the launched, harga dah melambung.
Tapi skarang kalo ko nak, ada US print baru keluar untuk US nye market ada demand. So cek dulu mana print.

Ya, ingat tak aku ceta budak melayu tu spend $500 dah tu takde kotak? Aku tercarik, dan terjumpa for more than half price, dan ADA kotak,...Near Mint. so aku pun sambar ler.

deaf_angel said...

matakucing,
nanti senang aku sms ko eh...
bleh jumpa hari minggu kat tempat ko cerita tu, tunggu hari ahad aku tak keja.