Monday, June 30, 2008

apa aku makan

lama tak ceta pasal makanan eh?
kadang2 tu sebelum makan nasik bungkus, aku suka snap gambo dulu pakai henpon, saje2 buat kenangan.


nasik rawan $3. ni kira yang kita tak pilih sendiri nye.
ada sotong, paru, bagedil, sambal goreng, tempeh.. memang worth it ler.




ni 3 ringgit kot, lauk nangka ngan ikan goreng




ni lak nasik goreng merah.. korang perasan tak ada mamak eh dia tanya nak mata lembu tak, tapi ada tak tanya, dia terus kasi, kalo kasi free takpe jugak kan.




goreng udang $2 ngan lada ijau dia. besar2 jugak..



air cincau yang ikat nye 70sen, ngan keropok yang aku kadang2 beli kat puduraya..

2 comments:

MindHeartBodySoul said...

weih...
aku pun dapat habit macam ko...

dalam sony erisson K770i aku tuh penuh dgn gambor nasik lemak, lori nasik lemak...


sampai mak aku pun pening bila wat slide show banyak benor gambar makanan...

kengkadang tuh, aku malu kat aku punya staff... yelah nak tangkap gambor makan2 nih... sama2 member tak apa, derang tahu aku ada blog.


Yg paling mendera, makanan menarik, tapi kena behave & kontrol tangan supaya tak snap gambar makanan ... situasi tak mengizinkan.

weyyy... makan nangka, jenuh sakit urat... pantang la sikit... adeih la.

deaf_angel said...

aku memang suka snap gambo..

love ones aku pun dah tahu pattern aku, nak2 kalo sekali2 dapat makan tempat best..eg kenny rogers.

aku dah cam jakun snap sana snap sini

kalo tiap2 hari makan sedap2, lain kot, dah tak heran.