Tuesday, June 10, 2008

jel pudu ( part ii )

sambungan dari part ( i ) minggu lepas
"lihatlah sekeliling kita...saban hari pasti ada saja..harapan serta bunga bangsa..yang rebah...."


(Click all photos to enlarge.)

Salah satu kulit classic majalah Gila-Gila ialah katun mat2 drug tengah ambik dadah sambil nyanyi lagu ni ramai2... Cruel joke siak.
So lets continue layan foto photo syok sendiri yang yours truly snap kat luar Pudu Jail somewhere back in time kui kui kui.




Aku nengok ada jugak orang masuk keluar pintu ni tau...tapi aku tak bleh masuk ler haha. Kat dalam ada police station gitu.





Last few days nengok balik all the 3 LOTR movies versi extended version ngan love ones aku, sambil explain2 tunjukkan keterroran aku memahami versi wayang ni kan haha..tembok2 kat LOTR semua lagi besar dari gini ah. Senang je Orcs pencacai Saruman nak attack kalo gini..
Serious bebual,sapa belum nengok Lord Of The Rings extended version for all three movies...- pegi carik dan nengok. You dont know what you guys ( and gurls ) are m-i-s-s-i-n-g.




aku ingat aku nak tangkap gambo Chinook waktu dorang terbang2 manouver kat atas area Yishun, tapi takut kot nanti orang ingat aku orang jahat lak? huhu.
So tangkap gambo helicopter ni dulu ek.



Tapi serious bebual aku tak faham...Legolas ( Orlando Bloom ) nye anak panah , kira dia punye bullets la kan, kenapa sentiasa ada?
magik ke? atau dia ada macam caddy gitu tolong top up arrow baru? dia main shoot je...tapi arrows dia tak abis2 pung aku nengok?
ni aku jem, aku tak bleh explain dah...aku jawab "legolas lepas perang, dia akan cabut2 arrows dia kat badan2 orcs, dia recycle " hahaha.



blok A

A is for Arragon. Dia terror eh... pandai, hensem, Liv Tyler puteri raja elf jadi awek dia, kat perang a great warrior.. so he deserve to be the king.
nanti satu hari nanti aku nak buat review Chemical Wedding...dulu ada satu budak german, sanggup siak suruh aku burn cdr Chemical Wedding japan pressing post kat dia, just becos dia nak lagu bonus tu...pasal dia tak tahu pakai mp3 hahaha. Leceh ah eh Japan pressing selalu ada lagu extra, orang dah beli normal press..dah tu lagu paling sedap lak takde.





jem..yang opposite tu la aku selalu bingit, NS hiway all the way tak jam, dah masuk kat mesjid jalan hang tuah tu je jem...so aku nak gi puduraya selalu waste time kat situ, so kalau bus himpit kiri aku bleh mintak turun, ni bas kat lane tengah.
Kalo turun pun nanti bus driver pesan " hati2...motor banyak". Thanks abang2 bas drivers express \m/




Aku pernah nengok ceta violent giler gitu korang, nama ceta dia "back to the walls " ke hapa ntah...dia true story pasal kat new york city early 70s gitu ada riot besar kat prison. Siak ah....brutal siak...aku nengok pun seram.
sapa minat gi cek it out.




lagi satu 'birds eye view' ewah wa prektis english power sikit ah.


so? is there gonna be a part 3 of my photos of pudu jail?
I hope so, pasal aku teringin nah nak nengok dekat2 ni surau.. tapi tu hari, masa tak izinkan.. maybe ada rezeki aku sampai...




till the next time...

m, i, c - see you real soon
k, e, y - why? becos ..... hehehehe

10 comments:

BENTARA said...

dulu masa first2 depa open for public, gua pi masuk nengok dengan awek (now wife) hehehe... paling sadis pi kat tempat depa sebat. Gua posing tertiarap atas tempat sebat tu.

Still open to public ke deaf? Berapa RM bayar masuk?

zan said...

Wa yang dok kat sini pun tak pegi lagi penjara pudu ni Deaf..huhu

deaf_angel said...

tak bleh masuk lagi ler...
skarang polis stesen..

best ah ko dapat masuk, share gambo sadist ko tu please.. hehe

deaf_angel said...

dari luar je ah zan..

khys said...

share sikit berita ni...
khabarnya hujung tahun ni dah nak musnah. diorang try nak save pintu depan tu mcm s'pore buat..

Uproar over looming demolition of historic WWII jail
by Romen Bose
Thu May 29, 12:19 AM ET

KUALA LUMPUR (AFP) - Plans to demolish Malaysia's historic Pudu jail, where allied prisoners were imprisoned and executed during the brutal Japanese occupation, have Second World War veterans up in arms.

The site of prisoner-of-war tortures, interrogations and modern-day infamous hangings is set to be torn down later this year, to be replaced by a commercial centre and condominium complex on the prime downtown location.

"Pudu jail should be preserved," said Charles Edwards, 89, who was a private in the Australian 8th Division, part of Commonwealth forces that defended Malaya, as it was then known, at the outset of the 1939-1945 war.

"So many Australians and allied soldiers died in places like Pudu, defending democracy and the lives of the people of Malaya," Edwards said from his home outside Melbourne.

"They made the ultimate sacrifice and Pudu is a reminder of that sacrifice which led to the freedom we enjoy now," he told AFP.

more...
http://news.yahoo.com/s/afp/20080529/wl_asia_afp/malaysiawwiiheritage

khys said...

ini full URL...

cLinaku said...

ciss..lukisan kat pudu jail tu mengingatkan aku masa lepas spm dulu..aku sesat kat situ.Aku jalan kaki sepanjang jln lukisan tuh sebab terturun kat bas stop yg salah.Time tu naik bas ni teramatlah asingnya bagiku.Maleh nak tungu bas lagi, baik aku jln kaki!Fuhh..bleh tahan gak jauhnya nak sampai ke jln silang tuh!

deaf_angel said...

khys
thanks for this news , tapi lawa pe kalo bersihkan then jadi tourist hotspot.

deaf_angel said...

clinaku sekarang ko nengok artwork dia kopak2 dah faded abis

hellfire said...

..dulu kalau naik bus...sure lalu tepi jel nih..
kadang2 seram siyolll.......

skang macam tak de ape dah...