Tuesday, August 26, 2008

air batu hitam

Australia? selain kanggaroo, dan ni b4 kita gi perth tu hari..apa aku tahu pasal dorang ialah..

Paling first one of my 1st intro to music,, of course ler Air Supply.. haha...ni master of the love songs meleleh evergreen nye...

lepas tu kecik2 aku suka lagu2 Men At Work.. who can it be knocking at my door? haha.. ngan of course lagu Down Under...selenger bacin siak aku tu jam, aku tak tau apa tu Down Under.

besar2...aku suka dengar lagu Savage Garden. HAHAHA.. to moon and back ah korang, serious beb...Aku ada 1st cd dorang limited edition nye lagik.. Santa Monica, last song dia beb...meleleh abis.

tapi.......dari kecik sampai besar... AK KA DAKK KA, EK DES, afterchristdevilcomes, antichristdevilchild, A. C. D. C. atau cammana lain2 orang sebut it doesnt matter. Tapi, errr...aku cuma beli release ori AC/DC ni berapa eh? errr hahaha...dua tiga je aku ori cd lain2 is .. haha. zaman sekolah dulu ada pernah beli kaset dorang sikit2 ler..buang dah smua..tapi jenis kaset 'artis tak dapat royalti' kot? haha.

akan datang...lepas raya..

yang merah itu saga...yang lorek itu kendi..yang indah itu bahasa..yang lorek itu budi.. All hail Al Jawaher! muahaha.

aku cam dah lost touch ngan muzik rock omputeh.. especially skarang dah tak d^#%*#^d apa2 lagi dah masuk 2, 3 tahun haha. tobat. Tapi nak jugak dengar lagu2 rok baru bila duk dalam bas, tunggu bas, dalam mrt/lrt, dan time ngah jalan kaki..

Aku nengok ACDC nak release dua item eh.
1st, No Bull..fuyoo sapa belum pernah nengok, gi nengok, aku ada dvd dia. Aku nye dream nak nengok ACDC live, pasal nanti dorang main dorang nye famous songs haha dan meriam2 dorang KE BA BOOM! KE BA BOOM!!. Tapi jangan harap ler dorang datang sini.
Tapi ni No Bull-directors cut ni apasal dia cakap "re-edited"? adakah the original footage tu kena re-edit? kalo gitu memang worth it ler besides nasik tambah lain. Tapi tunggu lambat sikit ler, kasi harga turun dulu hehe.



Skarang cd baru dia pulak..ooo 15 lagu.. Value for money ler. Mungkin ada budget nak beli..aku betul2 nak dengar satu lagu - WAR MACHINE. Aku rasa ni lagu mesti gerek...

So warna apa yang paling best? Merah should be the common one jual kat kedai.. kalo gitu aku nak yang putih haha.

tapi kalo tak dapat yang putih i will get the normal red one of course.




Aku suka masa gi nengok Helloween tu hari, intro music dorang pakai lagu AC/DC for those about to rock...
aku pernah nengok bootleg metallica, dorang sebelum esctasy of gold, dorang pakai 'its a long way to the top" kot?
tapi i will never forget Angus Young cakap kat majalah satu benda...
"I hate Arsenal, everyone hates Arsenal..I Bet they even hate themselves "

muahahahaha!!

5 comments:

eddie dewanaga said...

gua still layan AC/DC ni skali skala.. tattoo gambar Angus Young bertanduk kat lengan axeman Anthrax, encik Scott Ian hasil L.A Ink punya boss, cik Kat Von D cukup berhantu..
selain dari lagu2 dia yg hits, gua suka yg soundtrack movie 'Last Action Hero' tu.. Big Gun...
guitar works dia membunuh!!

BENTARA said...

AC/DC ni walau asal Australia tapi tak pasti depa masih kat ozzie atau tak... dan tak pasti berapa lama depa tak turun ozzie.. tanah tumpah darah mereka2 ni...

matakucing said...

ac/dc aku suka sound dorang...sama jer..sekali dengar dah boleh tangkap..paling best album "flick to the switch"

:: Cikgu Wiween :: said...

uihh..engko layan AC/DC gak bro.bagus bagus..aku layan sesekit jek.ehehhe

tp yg tatahan tu savage garden tu!! weeiii darren hayes tu gay weeii!! awas okeh! aggagagaga ;p

tp aku suke lagu2 depa gak.tgkp lelehhhhh! Truly Madly Deeply is my peberet!! :D

deaf_angel said...

acdc ni aku baca kat mana ntah, drummer dorang je masih tinggal Australia
yang lain kat europe ke amerika


helloween! penyanyi savage garden tu gay? haha. ala..bukan aku nak gi jumpa dia pun, suka lagu2 dorang je..