Wednesday, August 13, 2008

black water stop waktu malam

sesi ngah takde keja, keluarkan henpon snap gambo..

click all photos to enlarge
Ingat tak dulu, aku samakan Air Itam ni ngan cerita katun Pixar Cars tu.. so ni lepas midnite.. kalo kat Yong Peng, masih ada life lagik, tapi kat Ayer Hitam..tak sangat, pada mata aku ler pasal masa aku kecik, aku ingat ni town memang bustling



Sokkabar Msia semalam front page ada cerita pasal satu sekolah jenis cina kat Perak or something? Satu principal or bak kata Helloween GB, satu teacher lau shek', ngan satu pelajar lelaki india. dah tiga orang je. Aku simpan gambo je, nanti aku snap tampal sini kalo ingat. So tu ah, hidup ni sentiasa berubah, kadang2 ramai orang, kadang2 dah takde orang...sama jugak macam fame and fortune




seminggu lepas ni aku belajar dan teringat balik beberapa benda.
- jiran tetangga sangat penting..tanpa dorang, kita masih bleh hidup, tapi cam siot sikit ler.
- orang melayu ni kan, berapa macam %*#$^!@% pun segolongan yang ada, tapi budi bahasa, tu dah inbuilt.
- Anyway, a bit of teringat ceta lama was, kat tv nye progrem tribute to Loga Armugam tu. Aku really like mak dia buat tu "terimakaseyy!!" haha. Dan aku suka yang last part kredit tu adik pompuan dia kot? nyanyi sorang2 lagu 'jika kau bercinta lagi', touching lak.
- to round it up, tv pun main ceta jangan tinggal daku.



nanti senang, aku post more pics k..


kalo kat sg, jangan harap ler aku nengok tv, complete utter waste of time pada aku. tapi kalo aku kat kl, best lak mengadap..nengok musang berjanggut ler apa ler...maybe its the companionship around me? haha.
- oooo olimpik....enjoy abis terutama bila dengar ulasan juruhebah.. semalam pun ada satu cock-up masa diving event tu, punye la konfiden bagi ulasan "kanada","kanada" sekali tu last2 divers tu keluar dari pool, rupanye swimsuit bendera Jerman. apa kebenda sey? Main hembus je.



So masa aku snap2 gambo ni kan...lagu2 yang main kat kepala hotak aku was..
Aerosmith'crying, dokken'alone again, cinderella'heartbreak stn, black sabbath'falling of the edge of the world huhuhuhu..

6 comments:

Saudagar Mimpi ... said...

Aku baru je tgk dokumentari pasal Alleycats tu main kat TV bbrp hari lepas. Agak aku dokumentari tu diambil dari koleksi CD Alleycats, Ulang Tahun Ke-40 1968 - 2008. Dalam tu ada dua keping CD + VCD dokumentari yg kau tengok tu.

MindHeartBodySoul said...

Salam Mr. Deaf!
Eh citer 'Trima Kasseyy tribute to Loga'yang ko tengok tu citer Senario ker yg sempena Deeparaya tuh?
(iskkk, ker aku orang cita lain, aku cakap mender lain? )

Sebab itu hari aku tertengok Senario buat macam tuh ada scene2 dia. Aku menci Senario sebenornya. Dah tertengok, tengok ajerlah...

Ayer Itam itu compem bukan tempat R&R yang kat kiri dan kanan PLUS kan? Dah melencong kuar dari PLUS.

Aku paling hangin kalo driver bas cilok kuar masuk Yong Peng punya tempat rehat yang ada Ikan Araipama (Dragon Fish besor)... Tak best, mahal & ntah-hapa-hapa...

:: Wiween laoshi :: said...

haik..kosong tade org yek bro.huhuk.Tp kemas jek kwsn nye.

Napa kat mesia engko tgk tv rasa cam besh. Kat singapore sume org musti x suke tgk tv kan? Kire aku nih sesuai dok singapore kot bro! Aku kan x suke tgk tv! agagagaga ;p

Aku penah tgk laa citer tribute to Loga tu..bile yek?? Halemak...skali cam terharu laa plak engko sbut psl loga Alleycats. Walaupun beliau suda tiada..Aisey..tetibe aku trasa mau nyanyi "Andai nya aku pergi dulu sebelum muu..jgn lah kau bersedih hati..." egegegegege ;p

:: Wiween laoshi :: said...

erk..ayat silap laa.aku TAK penah tgk tribute tuk Loga Alleycats tu! nampaknye aku kena mule suke tgk tv laa..

matakucing said...

misterious jer negok tpt tu memelam

deaf_angel said...

saudagar mimpi yo m nasir nanti ada news cakap eh. Ok roger aku nanti gi kedai survey cd dvd ko cakap ni

triple s yo yong peng tu kan memang banyak bas berhenti sana.. driver bas nak relax, nak dapat makan free, all that.
abis tu passengers bayar lebih ler, dah la toilet semua free...so mesti dorang nak kena charge harga tinggi ler

helloween yo
spore nye tv kadang2 macam siot. msia nye ok ler...lagipun kat sg aku tak adjust arial nak dapat2kan saluran2 msia..

mata-kucing yo, ah memang mysterious..anyway, yang saudagar mimpi kat atas tu, ko gi blog dia, dia update2 berita2 m nasir