Saturday, August 23, 2008

artikel sokkabar - hard luck cafe di jepun

Aku flip thru sokkabar sg smalam, nampak artikel pasal masalah sebilangan 'economically poor working japanese'.
Kat mana2 pun sama...
kalo korang senang, bleh baca kat bawah ni...

dan nampak, dah rasa. korang pun mungkin ada yang dah tempuhi lagi teruk lagik..
i know how it feels.. tapi tu ah...tetap kena onwards we catapult.

apa kita cuma boleh buat ialah terus usaha carik rezeki halal.. dan ukur baju di badan sendiri..
besok lusa apa jadi kita tak tahu, cuma boleh doa dan sabar je..
puasa pun nak dekat, so tak mau lupa bayar zakat fitrah,
kalo kat savings akaun ada duit standby kecemasan sikit,...tak mau lupa bayar zakat wang simpanan..
Insyallah ada jalan keluar dari sumber yang kita tak sangka bila kadang2 otak kita ngah jam.




6 comments:

:: Wiween laoshi :: said...

alahai..ingat negara2 maju nih sumenye maju yek bro. ade jugak homeless.sian depa nih kan. yg kaya terus kaya, yg miskin teros miskin.syukur laa au jadik rakyat malaysia. at least tade laa byk mana homeless psl kite ade zakat kan. :)

deaf_angel said...

aku nye humble opinion, kalo setiap orang islam bayar zakat betul2, takde orang islam yang daif sangat..
tapi nampaknye orang islam ada yang betul2 susah..tapi
well.....

tapi kan, kalo duit dapat hasil rasuah ke, curik ke, tipu ke million2...kena bayar zakat jugak ke?

eddie dewanaga said...

betul tu deaf,
tapi ada certain cases, org yg bertanggungjawab, diberi amanah utk pegang duit2 zakat tu yg menyeleweng,
salahguna duit tu utk kepentingan peribadi...
darah diorang ni halal kot utk kita bunuh...!!

seek & destroy..!!

:: Wiween laoshi :: said...

mari membunuh pemakan reta haram! jom jom! :D

matakucing said...

tu la penyakit negara2 maju ni.. tu belum kadar suicide hoho

carvedijan said...

Hard Luck Cafe......


Dulu Kid Search ada pakai baju ala2 Hard Rock Cafe tapi
HARD LUCK CAFE - BAGHDAD