Tuesday, May 12, 2009

3M - muhasabah diri, murtabak kecik & buku metalli...

(click all photos to enlarge huhu, pakai henpon je)


sesuai kot aku guna perkataan Muhasabah Diri untuk post ni?
Aku punye melayu (& english ) memang hancur-bocai tapi Muhasabah Diri tu sounds bombastic, and satu cara aku nak perbaiki bahasa melayu dan english aku ialah ngan main rembat bombastic words kat blog ni.



Smalam aku jumpa this older rocker ngah clear koleksi rok dia. Umur dia 45 kot. Tak banyak Maiden, tapi ok ler Fear Of The Dark England $5. Dia nak kasi aku free bila dia dengar aku dan better half aku dah nengok Maiden live.
Dia cakap kat aku masa dia sekolah dulu 1980an, dia tulis surat kat Dio, dan dia punye happy dapat balasan dari fan club Dio. Dan dia masih simpan badge fan club Dio dari zaman dia budak2.
Dan macammana bila dia dapat tengok Ronnie James Dio on stage. Dia punye dreams come true.



Aku dengar, dan its a reflection of my life.. cammana aku dulu time sekolah tulis surat kat Maiden, dan bila dapat jawab dari fan club, punyelah gembiranye, selama 25 tahun, aku asyik mimpi nak nengok Maiden dan sentiasa fikir kenapa lelaki dewasa emotional sampai menangis masa tengok Maiden live, and I live that dream and I am going to have the Flight 666 dvd, cd, & lp as another souvenir of that tour walaupun celaka betul ni Maiden, Burswood Dome punye 2minutestomidnight tak dipilih untuk Flight 666 huhu.



Dan aku realise, bila aku dengar cerita this elder rocker, aku realise (again) yang nothing last forever..

Moving on...ini aku panggil murtabak kecik..
lain tempat lain saiz murtabak dia..
so ni yang kat Larkin nye.. huhu.. cute aje.



Hmmm lama lak aku tak makan Murtabak Ayam ek..I mean the Singapore version huuhu.

ooo books..

I like books, reading is damn important. Baca ler, suratkabar ke hapa ke, tapi baca. Iqraq. Pasal bila baca kita dapat knowledge, dan dengan knowledge, orang susah nak memperbodohkan kita. Craving for knowledge has nothing to do with our status in society.

Anyway, aku tengok orang keja kat librari cam best je...dikelilingi buku..
lagi best kalo keja kedai Kinokuniya.. heaven siak.

And these are the two coffee table books I just borrowed from the library...errr, its still knowledge ler , in a way huhu



Nanti aku review ek.....

18 comments:

Jairo said...

deaf sebelum review buku tu ngko review murtabak tu dulu...

Portdy said...

Ha ah lah, bro jangan lupa review murtabak tu, saya ni peminat setia murtabak singapura yang kat Muar punya...

Muhasabah eh... hmm .. teringat satu movie apa tajuk dia eh haa American Beauty. good one.

gayour said...

ah! tak kisah la mini atau saiz xxxl, janji rezeki halal. belasah!

GitaLaraPencinta said...

So sweet! Bagi surat pastu dapat balasan. Walaupun FC, tapi Maiden tu! Mahal kenangan ni.

matakucing said...

tuari kat jb aku tak jumpa murtabak jb/singapore nye version ;(

SkiD said...

Wow..ko memang peminat kelas 1. Siap bagi surat tu..Apa-apa hal pun review le murtabak tu..lama dah aku tak rasa murtabak...huk huk huk..

berteromber said...

aku tak pernah hantar surat kat band...tapi aku pernah hantar surat kat arwah DJ Adnan Maswan (Pop Rock)thn 87,88..tak ingat dah...buat cadangan supaya Pop Rock buat polls band rock terbaik,lagu terbaik tu semua...dan surat aku kena baca kat radio dan cadangan aku diterima pakai..so...aku faham la feeling dia macamaner...hehe
erk...kisah ni aku tak pernah cerita kat sesapa...ni baru tercerita...hehe..

btw...mertabak larkin tu kat area mana...terminal eh?

Portdy said...

Bro,

baru teringat, dulu pernah pinjam buku Led Zeppelin - Uncensored tulisan richard Cole kat library pontian, hahahaha Pontian tu...kecik jek library nye.

punya lah tebal dia kira macam autobiography manager dia la

masa tu rasa tak nak pulang jek buku tu hahaha

ajie said...

murtabak? kecur siot..haha

bro deaf try murtabak kg melayu la...boleh tahan sedap...(promote skit tmpat wa)hehe...

Muhasabah, Muhabalah, Muzakarah, Muqabalah.....

Takilala said...

yeah murtabak rules!!
review, jgn tak review murtabak tu.
muhaSABAH dan muhaSARAWAK hehehe..

deaf_angel said...

korang ingat makan je eh

MindHeartBodySoul said...

...bila ikuti dari awal...

ko punya minat & review2 balik nih
very painstalking punye kijerlah...

tabik... tabik....

murtabak hayam ker murtabak lembu?

:: Cikgu Wiween :: said...

tercelik mata kejap tgk murtabak larkin. tp lebey tercelik bila nampak word 'larkin' tu. windu seyyyy...*sob*

tp paling terbeliak tgk magazine cover led zeppelin tuh!

Abang Ben said...

ada eh buku biografi band kat library... Nanti aku nak checkout kat library sini. Mana tau kot ada biografi IRON MAIDEN tulisan Mick Wall tu.

deaf_angel said...

korang smua, nanti aku senang aku review2 ler pasal makan2 k huhu dalam segmen Apa Aku Makan lain kali.

Port, Richard Cole nye buku tu, dulu aku pernah baca. alrite ler

MM,
Mick Walls nye version ada tiga
cover Eddie Hunter, then revised cover line up BNW, then revised cover Eddie DOD.
Then patut nak keluar revision 4 end of last year, tapi terus senyap. Ada website buku dah siap taruk the cover kat website dorang lagik.

dilaOHdila said...

wah dep....
roti itew bikin hatiku tergoda.....
aku tergoda dgn closeup hang tuh

** hang dah dapat kawan baru tuh
dah sama punya minat, cayalah dep

**Dep aku ada beli lens baru lagi
35mm
pergh BOKEH giller def

eddie dewanaga said...

gua selalu kirim budak2 despatch murtabak singapore style kat jalan sungai chat... berdentum siot.

macam murtabak arab street!
dia punya timun dan sos tomato (acar eh) org tak mkn, tapi gua pantang nampak!!

mrbad said...

aduh bestnya murtabak... aku rindu makan atas 'kerusi plastik' tanpa kesejukan..